Prima zi a concursului, proba scrisă, pentru ocuparea a 13 posturi la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca s-a desfășurat fără incidente, singurul eveniment demn de consemnat fiind retragerea din calitatea de observator a reprezentantului sindicatului, sub pretextul refuzului de a gira o competiție ale cărei rezultate se cunosc încă dinainte de a începe. Aceasta după ce o parte din presa locală a semnalat existența unei liste cu nume ,,predestinate” a ocupa posturile scoase la concursul care va continua astăzi cu proba interviului.

Este vorba de opt nume ,,predestinate” pentru a ocupa tot atâtea posturi de muncitor necalificat supra­veghere bolnavi psihic pe­riculoși dintr-un total de nouă scoase la concurs, unul pentru postul de ­spălătorea­să, două pentru pozițiile de auditor, respectiv de ­eco­nomist la biroul de achiziții, și unul pentru cel de asistent medical dietetică și nutriție.

Surpriză, însă, la afișarea rezultatelor probei scrise: doar unul dintre cei opt pretendenți la postul de muncitor necalificat supra­veghere bolnavi psihic pe­riculoși de pe lista cu pri­cina se regăsește printre cei care au obținut punctajul care le premite să susțină și interviul. La postul de spălătoreasă, persoana de pe listă este printre cei doi admiși la interviu, iar pentru celelalte posturi au rămas în cursă doar cei aflați pe listă. Ca să fim cât mai riguroși, trebuie să spunem că pentru postul de auditor și pentru cel de asistentă nu au concurat decât persoanele aflate pe listă. Reamintim că, săptă­mâna trecută, managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie și Măsuri de ­Si­guranță Săpoca, directorul directorul financiar al unității, economistrul Lurențiu Nicolae Vlad, s-a prezentat la Ministerul Sănătății pentru a-și prezenta demisia.

Sursele noastre din instituție spun că unul dintre motivele care l-au determinat să facă acest gest este acela că, odată cu preluarea postului, pe biroul de manager i-ar fi fost lăsată și o listă cu nume aparținând celor care ar fi trebuit să obțină posturile scoase la concursul organizat pentru ocuparea unor posturi din spital, care a avut proba scrisă joi, 5 septembrie, iar interviul astăzi, 9 septembrie.

DISTRIBUIȚI
loading...