I.S.U. Buzău a demarat campania de recrutare  de candidați în rândul tinerilor care doresc să participe la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ ale M.A.I., respectiv în in­sti­tuțiile de învățământ ale M.Ap.N. care pregătesc personal pentru nevoile uni­tăților M.A.I. Recrutarea candidaților de pe raza ju­dețului Buzău se va realiza la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău din municipiul Buzău, str. Bistriței nr. 51, în fiecare zi de luni – vineri între orele 09,00 și 16,00, prin intermediul structurii de resurse umane, unde vor fi depuse documentele necesare pentru constituirea dosarelor.

Pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, București – sesiunea iulie-august 2019, sunt disponibile 50 de locuri la Facultatea de Pompieri cu durata studiilor de patru ani, data limită pentru depunerea cererilor de înscriere fiind 24 mai 2019, informează Biroul de Presă al ISU Buzău.

Alte 300 de locuri pentru care se va face recrutarea de personal sunt disponibile la Școala de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Ză­gănescu” Boldești, județul Pra­hova. „Pentru sesiunea ia­nuarie 2020, sunt disponibile 300 de locuri, cu durata studiilor de un an, data limită pentru depunerea cererilor de înscriere fiind 15 noiembrie 2019”, transmite ofițerul de presă al ISU Buzău, George Crețu.

Potrivit aceleiași surse, 49 de locuri  sunt disponibile și așteaptă să fie ocupate de cei mai buni candidați la instituțiile de învățământ superior și 36 de locuri la școlile postliceale din cadrul Ministerului Apărării Naționale pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne.

Detalii privind graficul admiterii, datele de pre­zentare, valoarea taxei de înscriere, etapele și probele de răspuns, tematica și bibliografie, etc. vor putea fi accesate  de cei interesați la adresele web: www.mai.gov.ro, www.igsu.ro, www.academiadepolitie.ro, www.scoaladepompieri.ro, www.isubuzau.ro etc., precum și la sediul Inspectoratului, la Serviciul Resurse Umane, sau la telefoanele 0238.721 301, 0238.724. 089 și 0238.724. 059 interior 27.112 / 27.114.