Albirea dinților a devenit una dintre cele mai solicitate proceduri stomatologice de către public. Oamenii vor zâmbete mai albe, mai perfecte și, ca răspuns, au apărut mai multe soluții pentru albirea dinților. Acestea includ produse care pot fi folosite la domiciliu, cum ar fi pastele de dinți, gelurile și benzile, precum și produse care sunt aplicate sub supraveghere profesională, care conțin agenți de albire extrem de concentrați. Specialiștii au conștientizat anumite riscuri legate de albirea dinților, cum ar fi sensibilitatea crescută a dinților și iritarea gingivală. Noile cercetări au arătat că există și alte riscuri, cum ar fi ruperea și înmuierea suprafeței dinților, potențial crescut de demineralizare, degradarea lucrărilor dentare și schimbarea inacceptabilă a culorii lucrărilor dentare. Noile cercetări sunt axate pe optimizarea procedurilor de albire pentru a reduce sensibilitatea dinților și pentru a crește persistența albirii.

Astăzi, cu toții vrem să avem dinți mai albi. S-a constatat că albirea dinților te face să arăți cu cel puțin cu cinci ani mai tânăr. În timp însă dinții tăi, supuși la diverse alimente, cum ar fi cafeaua, vinul roșu etc., își vor pierde din strălucire. Pentru cele mai bune rezultate de albire va trebui să aplici un tratament profesional, în cabinetul de stomatologie. Un astfel de tratament poate costa însă începând de la câteva sute de euro până la 1.000 de euro.

Dacă acest lucru depășește bugetul tău, vestea bună  este că produsele de albire a dinților ce pot fi aplicate acasă au evoluat enorm: paste de dinți speciale, benzi crest pentru albirea dintilor, geluri etc.

Iată ce trebuie să știți înainte de a vă albi dinții acasă:

Care este cel mai bun mod de a albi dinții acasă?

Există trei opțiuni principale pentru albirea dinților acasă: pastele de dinți, benzile și dispozitivele ușoare. Pastele oferă rezultate minime de albire, datorită nivelului scăzut de ingrediente de albire, în timp ce benzile și dispozitivele ușoare oferă rezultate mai bune, deoarece ingredientele de albire intră în contact complet cu dinții pentru perioade mai lungi de timp.

  • Paste de dinți de albire: Pastele de albire conțin, de obicei, substanțe abrazive ușoare, cum ar fi silice hidratată, bicarbonat de sodiu și carbonat de calciu pentru a lustrui și elimina petele de suprafață și / sau concentrații scăzute de peroxid de hidrogen. Cele mai multe paste de dinți convenționale de albire funcționează în mare parte folosind un abraziv numit silice pentru a zgâria mecanic petele din dinți, de aici rezultatul de albire. Dacă doriți rezultate reale, căutați paste care conțin peroxid. Vă puteți aștepta să vedeți efecte vizibile după cinci sau mai multe zile de utilizare de două ori pe zi.
  • Benzi de albire și gutiere: O bandă de plastic sau o gutieră sunt folosite pentru aplicarea peroxidului de hidrogen, a ingredientului de albire direct pe dinți. Fiecare sesiune durează 30 de minute până la două ore și veți avea nevoie de până la trei săptămâni de utilizare repetată pentru rezultate complete. Dacă doriți să vă albiți dinții rapid, benzile sunt unul dintre cele mai eficiente metode deoarece ingredientul activ este lăsat pe dinți pentru o perioadă lungă de timp.
  • Lampă de albire: un agent de albire este aplicat direct pe dinți; apoi o lumină LED albastră, este ținută peste ele pentru a crește penetrarea și a accelera rezultatele. Ca și benzile de albire a dinților, dispozitivele ușoare sunt foarte eficiente din cauza timpului în care ingredientul activ intră în contact complet cu dinții.

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...