Economic

5 indulcitori naturali care pot inlocui cu succes zaharul

Un stil de viata sanatos impune renuntarea la consumul de zahar, inlocuindu-l cu indulcitorii naturali cu ajutorul carora alimentele pot ramane la fel de gustoase insa mult mai sanatoase.

Zaharul este o ispita irezistibila insa foarte periculoasa atat pentru sanatate cat si pentru frumusete. Se vorbeste tot mai des despre impactul negativ al zaharului pentru organism si totodata avertismentele sunt din ce in ce mai clare. Cu toate acestea, consumul de zahar in randul romanilor depaseste cu mult limita recomandata.

Din fericire exista insa multe alternative sanatoase care pot fi folosite pentru a inlocui zaharul, eliminandu-l complet din alimentatia zilnica.

Pentru acest articol am ales 5 indulcitori naturali de pe BioBoom.ro care pot oferi un gust dulce alimentelor, fara a avea efecte negative pentru sanatate sau frumusete.

Eritritol (Erytritol) Indulcitor Bio

O prima recomandare este produsul BIO eritritol pudra care inlocuieste tot mai des zaharul in alimentatia foarte multor persoane.

Acesta poate fi folosit atat pentru gatit si pentru copt, dar la fel de bine poate inlocui zaharul si in bauturi sau in diferite alimente. Puterea sa de indulcire este aproape la fel de mare precum a zaharului, insa beneficiile sunt numeroase:

Nu contine calorii. Organismul il elimina foarte rapid. Toleranta digestiva este foarte buna. Nu fermenteaza in corp. Poate fi consumat si de diabetici. Iar lista de beneficii ar putea continua la nesfarsit.

Sirop de curmale BIO

Pentru a inlocui zaharul mai poate fi folosit si siropul de curmale BIO. Acesta este perfect pentru pregatirea deserturilor, poate fi pus in cafea dar si in alte bauturi. Siropul de curmale poate fi consumat chiar si de catre diabetici, in cantitati moderate insa. Fiind un produs 100% ecologic, acest sirop 100% bio are un gust inconfundabil.

Contine putine grasimi nesanatoase iar caloriile din compozitia sa sunt, de asemenea, nu foarte numeroase.

Sirop de agave BIO

Siropul de agave este un alt produs BIO care poate inlocui cu succes zaharul si este totodata mult mai sanatos.

Siropul de agave se foloseste ca inlocuitor al zaharului inca din anii 90, fiind foarte promovat datorita indicelui glicemic foarte scazut, avand totodata si foarte multe calitati nutritionale. Gustul sau este neutru insa este mult mai dulce decat zaharul, cu toate ca indicele sau glicemic este foarte redus.

Acesta poate fi folosit atat pentru gatit dar si in cafea sau in alte bauturi.

Xylitol Zahar de mesteacan

Zaharul traditional poate fi inlocuit cu zaharul de mesteacan, cunoscut si cu denumirea de Xylitol. Asa cum am precizat si in cazul recomandarilor de mai sus, acest inlocuitor este totodata un produs mult mai sanatos decat zaharul traditional, o compozitie saraca in calorii.

Totodata, zaharul de mesteacan se mai remarca si cu un indice glicemic foarte redus, specialistii aproximand ca ar fi de 12 ori mai mic decat in cazul zaharului din trestie. Poate fi folosit deci si de catre persoanele diabetice.

Zahar din palmier de cocos

Zaharul din palmier de cocos este considerat a fi una dintre cele mai bune alternative pentru zaharul din trestie. Acesta este excelent in mod special in patiserie, iar asta deoarece se topeste la o temperatura redusa iar la temperaturi mari se arde. In ceea ce priveste indicele glicemic, acesta este mult mai mic, ceea ce inseamna ca este disponibil si pentru persoanele cu diabet.

Totusi, inainte de a fi introdus in alimentatie de catre persoanele cu diabet, se recomanda consultarea unui medic specialist.

Mai mult decat atat, zaharul din palmier de cocos are un continut bogat de vitamina B dar si de minerale precum fier, magneziu, potasiu sau zinc.

Toti acesti indulcitori naturali pot fi achizitionati de pe BioBoom pentru un pret foarte bun, iar calitatea este garantata! Foloseste-i si tu pentru a renunta la zaharul obisnuit, iar calitatea vietii iti va fi imbunatatita.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker