Sport

Zile de-astea tot să mai fie!

Etapă perfectă în Liga a 3-a: victorii buzoiene pe linie

Echipele buzoiene n-au lăsat să le scape nimic în meciurile disputate sâmbătă seară, în etapa a 4-a din Seria a 2-a a celui de-al treilea eşalon. Metalul, pe sintetic, şi CSM Rm. Sărat, în Brăila, au trecut cu bine şi de valul patru şi au rămas singurele formaţii din serie cu punctaj maxim. O veste bună şi de la campioana judeţeană, Voinţa Limpeziş, la prima victorie în Liga a 3-a.

Etapa viitoare, vineri, de la ora 17.00, ne pregătim nu numai clasicul derby local, dar acum şi unul al seriei: CSM Rm. Sărat – Metalul, pentru şefia solitară a clasamentului!

METALUL BUZĂU – UNIREA BRANIŞTEA 3-0 (1-0)

Victorie tare bună a Metalului, a patra la rând, înaintea derby-ului de vineri, de la Rm. Sărat. Campioana Galaţiului, Unirea Braniştea, a fost ultimul obstacol depăşit de băieţii lui Vali Stan, trei puncte exact cum şi-a dorit şi antrenorul pentru a nu strica parcursul perfect de până acum. O victorie cu 3-0, asigurată de golurile lui Cristian Onţel (44) şi Adrian Moldovan (71, 73). Ambii marcatori au căzut de acord că adversara i-a cam chinuit şi au promis goluri în continuare pentru ca echipa să-şi atingă obiectivele.

„Mi s-a părut un meci destul de greu. Adversarii s-au apărat foarte bine, au închis spaţiile foarte bine şi ne-au lăsat puţine spaţii să marcăm. Cu toate acestea, ne-am mobilizat şi am învins. Mă bucur că am marcat şi în felul acesta mi-am ajutat echipa. Voi face tot ce pot ca să fiu în formă pentru a înscrie în continuare”, a spus Onţel, completat de Moldovan: „A fost un meci dificil, cu un advesar bun. Am reuşit să ne impunem jocul şi ne bucurăm că toate cele trei puncte au rămas la noi. Sper să am evoluţii bune în continuare, să ajut echipa prin golurile mele. Bineînţeles, fără sprijinul echipei n-aş fi reuşit”.

VIITORUL IANCA – CSM RM. SĂRAT 0-1 (0-1)

A patra victorie consecutivă a fost şi pentru CSM Rm. Sărat, care s-a impus la limită, scor 1-0, la Plopu, pe terenul Victoriei Ianca, unicul gol fiind marcat în prima repriză de Matei Constantinescu (18). „Un joc dominat de noi din toate punctele de vedere, iar locul 1 din clasament la momentul acesta este corect. Arătăm bine de la joc la joc şi lucrul cel mai îmbucurător pe care l-am transmis şi băieţilor este acela că încă nu suntem în vârf de formă iar ei simt şi ştiu acest aspect. Trebuie să muncim la fel de mult şi să fim modeşti, ca şi până acum, indiferent de adversar noi vom juca la victorie şi suntem capabili să învingem pe oricine. Obiectivul nostru nu este promovarea, ci să atragem lumea la stadion, să jucăm spectaculos, să devenim un model de urmat pentru micii fotbalişti râmniceni şi să fim tot timpul în prima jumătate a clasamentului”, a declarat antrenorul Râmnicului, Marius Tîrîlă.

VOINŢA LIMPEZIŞ –DACIA BRĂILA 4-0 (2-0)

A venit, în sfârşit, şi prima victorie pentru campioana Buzăului, după trei înfrângeri la rând. Voinţa Limpeziş a trecut cu 4-0 de Dacia Brăila, formaţie ce activează în acest sezon cu un lot format aproape în întregime din copii şi juniori, astfel că rezultatul nu impresionează peste măsură, e bun pentru golaveraj şi moral, dar confirmările trebuie să vină de acum înainte în faţa unor adversari adevăraţi.

Florin Alexandru, Stelu Costache, de două ori şi Alexandru Lemnaru au fost marcatorii primei victorii a Limpezişului în Liga a 3-a. Etapa viitoare, deplasare la Lieşti, meci care se va juca sâmbătă, de la ora 17.00.

Liga a 3-a, Seria a 2-a – Etapa a 4-a

 • CSM Focşani – Sporting Lieşti 5-1
 • Voinţa Limpeziş – Dacia Brăila 4-0
 • Viitorul Ianca – CSM Rm. Sărat 0-1
 • Metalul Buzău – Unirea Braniştea 3-0
 • Dinamo Bacău – Aerostar Bacău 0-1

Clasament

 1. SĂRAT 12 p.
 2. Metalul 12 p.
 3. Focşani 9 p.
 4. Aerostar 9 p.
 5. Braniştea 4 p.
 6. Lieşti 4 p.
 7. Dinamo Bacău 3 p.
 8. Ianca 3 p.
 9. Limpeziş 3 p.
 10. Brăila 0 p.

Articole similare