Sport

Zece etape, zece finale. Gloria debutează în play-off acasă la Dinamo

Formularea cu aspect de clișeu chiar își găsește sens în traseul Gloriei din această primăvară. Zece meciuri va avea la dispoziție Buzăul pentru a acumula cât mai multe puncte, într-un play-off mai echilibrat ca niciodată, fără favorite sau outsidere clare.

Steaua Bucureşti şi Politehnica Iaşi vor pleca cu 40 de puncte în play-off, Oţelul Galaţi cu 36, Unirea Dej cu 32 iar Gloria Buzău și Dinamo Bucureşti cu câte 31. CSA Steaua Bucureşti nu are drept de promovare în prima ligă. Primele două poziţii duc direct în Superligă, în timp ce echipele aflate pe locurile 3 şi 4 vor disputa barajul de promovare/retrogradare în compania echipelor aflate pe locurile 7 și 8 din play-out-ul Ligii 1.

Luni, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți a programului competițional din ultima parte a campionatului, iar Gloriei i-a fost hărăzită în prima etapă Dinamo. Deși nu va beneficia de avantajul terenului propriu, Buzăul deține un avantaj moral asupra bucureștenilor, grație victoriei obținute în septembrie anul trecut (2-1).

În a doua etapă, elevii lui Mihalcea vor juca tot în deplasare, în Copou, contra celor de la Poli Iași. Moldovenii s-au impus în ultimul meci direct, 1 la 0.

Pe 8 aprilie, Gloria va disputa primul meci acasă, cu Unirea Dej, surpriza actualei ediții de campionat. Șase zile mai târziu, gruparea buzoiană va merge la Galați, pentru partida cu Oțelul. În ultima etapă a mini-turului, la Buzău va veni CSA Steaua, liderul sezonului regular.

Returul se va disputa pe aceleași coordonate, schimbându-se numai statutul gazde/oaspeți.

În play-off partidele se vor juca tur-retur, rezultând încă zece meciuri pentru fiecare echipă. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în SuperLigă, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa baraj în dublă manșă cu locurile 8, respectiv 7 din play-out-ul primei ligi. Steaua nu are drept de promovare, astfel că locul ei, dacă termină pe loc direct promovabil sau pe unul de participare la baraj, va fi luat de următoarea clasată.

După ce în ediția trecută a Ligii 2 a ratat play-off-ul în ultima etapă, când a pierdut acasă meciul decisiv cu Concordia, acum Gloria Buzău și-a îndeplinit  parțial obiectivul.

Articole similare