Administrație

Unde te angajezi cu un salariu de 3.000 lei și decontarea transportului

La Primăria Cătina, să dai cu mopul

Alexandru Fulgeanu, primarul comunei Cătina, a devenit, deja, un obişnuit al reţelelor de socializare, el făcând parte din categoria celor care atrag atenţia. Nu cu mult timp în urmă, semnalam faptul că primarul unei localităţi mici, din zona de munte, face cunoscut pe reţelele de socializare că vrea să completeze personalul angajat al Primăriei ofertând posturi consistent remunerate. Spre exemplu, pentru ocuparea unei funcţii de jurist, Primarul Fulgeanu (încă) promite pe pagina de Facebook a instituţiei publice un salariu de 7.000 de lei, lunar!

Dacă ultima „atracţie” în ce priveşte lista ofertei de angajare la Primăria Cătina a fost angajarea unui cunoscător în manipularea dronelor, de data aceasta se pare că atenţia cetăţenilor simpli şi preocupaţi de traiul zilnic în comunitate a fost captată de un anunţ comun: „Angajează femeie pentru postul de personal administrativ-curăţenie”. O notă specială, cu trimitere la generozitatea şi pretenţiile primarului Fulgeanu, a pus pe gânduri cetăţenii oneşti. Pe lângă salariu, şi de data aceasta destul de generos (3.000 de lei lunar), primarul de Cătina promite şi decontarea eventualelor cheltuieli de transport. Cu alte cuvinte, la Primăria Cătina s-ar putea înscrie la un concurs pentru femeie de servici o persoană care ar locui la Calvini, Cislău sau, de ce nu(!) în oraşul Buzău! Primarul Fulgeanu promite să deconteze cheltuielile de transport de la bugetul local!

Totuşi, cei care sesizează adevărul din spatele anunţurilor de pe site-ul Primăriei Cătina, spun că primarul lor îşi rezolvă şi interesele personale, în paralel cu interesul arătat pentru buna funcţionare a instituţiei, şi sunt de părere că femeia de servici nu ar urma să lucreze la Primăria Cătina, ci la ferma primului gospodar al comunei! Scrupulos până la severitate, aşa cum este descris de concetăţeni, primarul Fulgeanu pare să fie în căutare permanentă de lucrători la propria fermă. Prin comună se vorbeşte despre cei care acceptă să încheie o convenţie pentru a lucra la ferma primarului, că sunt supuşi unui regim de lucru cazon. Intransigenţa lui Fulgeanu se spune că ar merge până acolo încât lucrătorii care se prezintă la poarta fermei, dimineaţa, ar fi obligaţi să schimbe încălţămintea de acasă cu una pregătită pentru interiorul fermei! O atitudine care, am spune noi, nu l-ar recomanda ca un primar de orientare social-democrată!

Articole similare