Actualitate

Vrabia mălai visează: Marile magazine cer ridicarea restricțiilor pentru cei fără certificat verde

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) cere autorităților să elimine restricțiile pentru nevaccinați și în magazinele considerate neesențiale, respectiv, cele care vând instalaţii şi echipamente de încălzire, de electricitate, sanitare şi igienă.

AMRCR a precizat că apropierea sărbătorilor de iarnă, precum și disfuncționalitatea structurii de bază pentru populație din diverse localități, i-a determinat să ia atitudine.

De asemenea, poziția AMRCR este și că magazinele care comercializează produse alimentare au fost şi rămân esenţiale pentru populaţie şi, de aceea, accesul la acestea nu poate fi limitat pe baza unor criterii aleatorii sau conjuncturale care, în fapt, le transformă în magazine neesenţiale.

 „În acest sens, contăm pe sprijinul autorităţilor în găsirea pe teren a soluţiilor celor mai adecvate care să asigure accesul deplin al populaţiei la hrană şi produse alimentare în condiţii de siguranţă sanitară. Membri ai asociaţiei noastre au propus, acolo unde se impune sau este necesar, măsuri şi demersuri pentru a securiza culoare de acces care să asigure fluxuri de persoane complet autonome în raport cu alte spaţii adiacente. Subliniem din nou că, încă de la începutul pandemiei, magazinele reţelelor comerciale au fost în prima linie a celor care s-au confruntat cu situaţia epidemiologică şi s-au preocupat permanent, cu toate resursele disponibile, atât de siguranţa clienţilor, cât şi de cea a propriilor angajaţi. Ne-am conformat tuturor cerinţelor impuse de autorităţi în efortul de prevenire si combatere a răspândirii coronavirusului care rămâne principala noastră prioritate. Sperăm că procesul de comunicare şi consultare cu autorităţile să fie reluat pentru a preveni apariţia unor efecte secundare în relaţia cu consumatorii dar şi probleme colaterale suplimentare în contextul economic complex pe care îl traversăm” , a declarat George Bădescu, director executiv AMRCR.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale include 22 de retaileri alimentari şi nealimentari, iar majoritatea dintre aceștia își desfășoară activitatea și la Buzău: Altex, Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, DM Drogerie Markt, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Jumbo, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny, Profi, Selgros. AMRCR este membră a Confederaţiei Patronale „Concordia” şi a organizaţiei „EuroCommerce”.

Un comentariu

  1. Nu le este Rușine. După cât profit au făcut anul trecut din alimente și electronica, normal că urmează și reversul. Dacă o să moară, încă o sută de mii de români, din cauza Pandemiei, nu se gândesc că le scade nr cumpărătorilor. În afara profiturilor uriașe, se mai gândesc și la altceva!

Articole similare