ActualitateEducație

Votați Liceul „Grigore C. Moisil”!

Elevi ai Liceului  „Grigore C. Moisil” participă, sub îndrumarea profesorilor ingineri pe domeniul electric,  Daniela Macadon și Ion Sevastian, la o competiție cu alte 24 licee din țară.

Este vorba despre competiția NOARK. Câștigătorii se vor desemna în urma unui proces de votare online. Procesul de votare se va realiza pe pagina: https://noark-schools.com/ro/voteaza-pentru-cel-mai-bun-proiect/.  Cei care vor să fie alături de liceul „Grigore C. Moisil”, singurul liceu buzoian  înscris în această competiție, poate vota în fiecare zi, până pe 20 decembrie.

În această competiție, elevii liceului buzoian își prezintă abilitatea de a crea orice aplicație funcțională folosind cel puțin 50% din produsele primite în pachetul de concurs și de a filma un video în care descrie funcționalitatea aplicației.

Elevii Liceului buzoian au avut sarcina de a realiza un  banc didactic ce cuprinde trei instalații electrice de joasă tensiune, după cum urmează: o instalație electrică  220v/50hz pentru locuințe cu două circuite pentru priză, un circuit pentru iluminat și un circuit pentru sonerie,  o altă  instalație de pornire / oprire pentru un motor trifazic și o instalație de comandă temporizată cu aplicabilitate în instalațiile de automatizare. Realizările elevilor de la „Moisil” au fost filmate de Dorian Cherciu, elev la clasa de Productie Media a unității de învățământ. Astfel, în acest proiect  s-au îmbinat două dintre calificarile importante ale liceului buzoian .

Proiectul elevilor de la „Moisil” poate fi votat, în perioada 21 noiembrie  – 20 decembrie, pe https://noark-schools.com/ro/voteaza-pentru-cel-mai-bun-proiect/  . Aici, pe acest site, vizitatorii pot vota clipul preferat folosind butonul VOTEAZĂ. Primele cinci videoclipuri care primesc cele mai multe voturi, trec în runda finală unde, videoclipurile câștigătoare vor  fi  evaluate de un juriu format din trei angajați Noark. Ei vor evalua videoclipurile pe baza următoarelor criterii: creativitatea soluțiilor, vizibilitatea produselor, video înregistrate și descrierea proiectului.

Juriul va selecta trei videoclipuri câștigătoare care îndeplinesc cel mai bine criteriile de evaluare.

Premiile acordate câștigătorilor constau în 3x imprimante 3D Original Prusa i3 MK3S+ kit, 3x 2.500 RON pentru achiziționarea de cadouri conform dorințelor echipelor câștigătoare.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker