ActualitateAdministrație

Autoritățile de la Buzău, pregătite pentru iarnă

Deși fenomenele naturale tind să ne ia prin surprindere în fiecare an, cu precădere ninsorile, la Buzău autoritățile promit că totul este pus la punct. La ședința Colegiului Prefectural, reprezentantul Direcției Naționale Drumuri și Poduri Buzău (DRDP), a dat asigurări că utilajele sunt gata, la fel și materialul antiderapant.

Astfel, conform spuselor acestuia, DRDP Buzău dispune de 21 de utilaje proprii și 30 de utilaje închiriate de la terți, pregătite să fie scoase pe teren, la prima ninsoare. De asemenea, structura dispune de 3.000 tone de sare și 1.650 tone de nisip, în caz de polei sau ninsori, iar parazăpezi au fost montate pe 4.500 metri liniari, urmând a se continua acțiunea până când vor ajunge la 20.000 metri liniari.

Prefectul Daniel Țiclea a subliniat că totul trebuie să fie pregătit, în ciuda faptului că iernile din ultimii ani nu au mai solicitat utilajele atât de mult. „E important să ne pregătim temeinic pentru a face față iernii. Trebuie să avem acoperită toată rețeaua de drumuri publice, să fim siguri că se va putea interveni prompt în cazul în care vor cădea zăpezi însemnate. Trebuie să ne implicăm cu toții pentru a nu avea șosele blocate, fie că vorbim de cele naționale, fie că ne referim la drumurile județene”, a spus Țiclea.

Articole similare