Sport

Voinţă pentru Liga a 3-a!

Voinţa Limpeziş – Victoria Gugeşti 5-2 (3-1)

După mai mulţi ani în care a încercat, fără succes, să-şi propulseze campioana în Liga a 3-a, fotbalul judeţean se pregăteşte să trimită, din toamnă, o a treia reprezentantă în cel de-al treilea eşalon. Sâmbătă seară, în manşa tur a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a, Voinţa Limpeziş a făcut un pas uriaş către accederea în fotbalul divizionar din România, impunându-se la scor, 5-2, pe propriul teren, în faţa campioanei Vrancei, Victoria Gugeşti.

Condusă impecabil în teren de „Generalul” Claudiu Ionescu, care, la aproape 40 de ani, arată aceeaşi clasă ca în momentele de vârf ale carierei, echipa din Limpeziş nu a avut nicio emoţie în faţa unor vrânceni bulversaţi de problemele mari de lot şi care, pe deasupra, au fost nevoiţi să joace după pauză în poartă cu atacantul Cătălin Costin, după ce singurul portar din lot, Gabriel Ciobotaru, s-a accidentat!

Meciul a început, practic, de la 1-0 pentru gazde, care au deschis scorul prin Nicuşor Radu încă din primul minut! Golgeterul Alexandru Lemnaru a dublat avantajul Voinţei după numai 11 minute, dar la prima lor acţiune mai periculoasă gugeştenii au redus din diferenţă după reuşita lui Costin. În minutul 33, acelaşi Lemnaru a trimis din nou în poarta oaspeţilor, stabilind scorul la pauză, 3-1.

După pauză, vrâncenilor le-a fost şi mai greu să reziste presiunii gazdelor, care, chiar după reluare (50), au marcat prin Costache golul de 4-1. Gugeştiul mai are, totuşi, forţa unui gol, Teodorescu (74), însă golgeterul Voinţei şi a Ligii a 4-a, Lemnaru, a fost cel care a stabilit scorul final, 5-2.

Manşa retur este programată sâmbătă, de la ora 17.30, pe terenul vrâncenilor.

Brăila a câştigat celălalt meci din Regiunea Sud Est

Şi la barajul din acest an împărţirea celor 42 de echipe a fost făcută pe şapte regiuni geografice, fiecare cu câte şase echipe. Buzăul face parte din Regiunea a 7-a, alături de judeţele Constanţa, Vrancea, Tulcea, Galaţi şi Brăila, iar în celelalte două „duble” ar fi trebuit să se  întâlnească Brăila – Galaţi şi Tulcea – Constanţa.

S-a jucat, însă, doar prima dintre ele, Victoria Traian – Unirea Braniştea, brăilenii adjudecându-şi manşa tur cu scorul de 2-1, întrucât campioana Ligii a 4-a Constanţa, Gloria Băneasa, nu a mai disputat barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Constănţenii au promovat direct, după ce echipa pe care ar fi trebuit să o întâlnească, CS Murighiol (campioana judeţului Tulcea), nu are drept de promovare, din pricina formei organizatorice a clubului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare