Politic

Vlad Pufu, mesaj dur pentru conducerea Spitalului din Râmnicu Sărat

Spitalul municipal din Râmnicu Sărat a intrat în vizorul senatorului liberal Vlad Pufu, care a avut o postare acidă pe Facebook legată de felul cum este gestionată activitatea unității medicale. Senatorul îi acuză în mod direct pe primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, dar și pe managerul spitalului, Felicia Vasile, de faptul că sunt conștienți de neregulile existente la nivelul unității, însă, nu fac nimic în acest sens.

Printre neregulile majore, care trebuie îndreptate rapid, Vlad Pufu a spus că spitalul se confruntă cu un deficit major de personal, ceea ce face ca acesta să nu funcționeze așa cum ar trebui. Pentru a suplini lipsa medicilor, a fost încheiat un protocol de colaborare cu Spitalul Județean Buzău, care este, însă, folosit în mod abuziv de către unitatea râmniceană. Senatorul Pufu acuză conducerea Spitalului din Râmnicu Sărat de faptul că trimite la Buzău chiar și pacienții care pot fi tratați la spitalul municipal râmnicean.

„Spitalul Municipal Rm. Sărat se confruntă cu un deficit mare de medici specialiști. Nu are nici un medic din specialitățile radiolog și neonatolog, pentru ATI există doar o jumătate de normă, iar alte secții și compartimente au la rândul lor deficit de specialiști. Afectată este inclusiv secția chirurgie, pentru că în lipsa unui medic ATI nu se poate realiza nici o intervenție chirurgicală. Direcția de Sănătate Publică s-a sesizat și, cu sprijinul Instituției Prefectului, a fost perfectat un protocol de colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Buzău. Acesta a fost însă prost înțeles de conducerea Spitalului Municipal Rm. Sărat, care a ajuns să trimită la Buzău un număr mare de pacienți, inclusiv bolnavi care puteau fi tratați la Râmnic”, a spus Vlad Pufu, într-o postare pe Facebook.

Spitalul Municipal Rm. Sărat

Drept consecință, numărul mare de pacienți din Râmnicu Sărat pune și mai multă presiune pe medicii de la Buzău, care sunt suprasolicitați, după cum transmite Vlad Pufu. Mai mult decât atât, senatorul liberal mai spune că medicii buzoieni refuză să mai facă gărzi, dat fiind că sunt extenuați din pricina numărului mare de bolnavi pe care sunt nevoiți să îi trateze. Vlad Pufu arată cu degetul și spre primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, pe care îl acuză că are cunoștință de această situație, dar că se complace astfel, deși ar putea lua măsurile necesare pentru a remedia situația.

„Consecințele sunt de-a dreptul dezastruoase pentru Spitalul Județean Buzău, ai cărui medici au ajuns să fie epuizați din cauza numărului prea mare de pacienți pe care îi au de tratat. Într-o adresă semnată de conducerea SJU Buzău, se arată situația gravă în care a ajuns unitatea din cauza a ceea ce se întâmplă la Râmnicu Sărat: activitatea la UPU a ajuns să fie blocată, timpii de așteptare pentru ceilalți pacienți au crescut, iar mulți medici au anunțat deja că nu mai vor să facă gărzi, din cauza suprasolicitării. Asta în timp ce la Râmnicu Sărat spitalul este adus la stadiul de cabinet medical de lipsa de implicare a primarului Cîrjan!

Conducerea SJU Buzău cere soluții pentru ca spitalul de la Rm. Sărat să funcționeze în condiții normale ori ca unele secții să fie desființate și preluate, cu tot cu personal, de unitatea sanitară din Buzău”, mai spune senatorul Pufu.

Senatorul PNL mai spune că situația se poate îndrepta cu ușurință dacă autoritățile râmnicene, cu precădere primarul municipiului, decid să se implice activ în această problemă. Vlad Pufu a dat drept exemplu de unitate medicală bine pusă la punct Spitalul din Smeeni, acolo unde colaborarea benefică a dus la crearea unui spital modern, care rivalizează cu unitățile mari prin serviciile medicale de calitate oferite.

„Mie îmi place când pesediștii se încaieră între ei, dar nu atunci când o fac pe spatele oamenilor. Personal, consider că Spitalul Municipal Râmnicu Sărat trebuie să funcționeze normal, pentru a asigura un act medical de calitate pentru pacienții săi, nu să joace ping-pong cu bolnavii! Nevoia oamenilor din zona Râmnicului de a avea un spital în apropiere este reală, vitală și e timpul ca primarul Sorin Cîrjan și directorul medical, manager de facto al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, să ia măsuri și să facă dovada implicării pentru comunitate. Prin dialog, cei doi pot ajunge la o soluție, care să dea dovada competențelor unei echipe. Pentru că până la urmă despre asta este vorba: primarul și managerul trebuie să fie o echipă”, a mai completat Vlad Pufu.

 

Articole similare