Monden

Vlad Ionuț Popescu, protagonist în „Taximetriști”

Cinci tineri actori români, reprezentanți ai noii generații, promit să devină vedete ale cinematografului românesc prin rolurile din „Taximetriști”, filmul care a ajuns pe marile ecrane din România de pe 20 ianuarie. Vlad Ionuț Popescu, Ana-Maria Guran, Ștefania Cîrcu, Carol Ionescu și Mădălina Stoica joacă în cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, pentru care filmările s-au încheiat luna trecută în București. Filmul este o ecranizare a piesei de teatru cu același nume, care se joacă la teatrul independent Apollo 111 încă din 2018.

Deși au până în 30 de ani, mulți dintre aceștia au obținut deja premii importante din partea industriei autohtone. „Filmarea mi-a oferit un spațiu confortabil și sigur în care să mă pot exprima. În «Taximetriști» este prima dată când am avut un rol de sine stătător, iar faptul că l-am avut ca partener pe actorul Alexandru Ion mi-a oferit încredere”, a declarat actorul buzoian Vlad Ionuț Popescu.

Personajele din „Taximetriști”, comedia despre viața de noapte din București văzută de doi taximetriști, Liviu și Lică, ce iau parte la o serie de evenimente pline de umor și răsturnări de situație, apar într-un videoclip lansat de rapperul Spike pentru o piesă cu același titlu, scrisă special pentru coloana sonoră a filmului regizat de Bogdan Theodor Olteanu.

Cu o distribuție în care se regăsesc nume sonore, alături de actori aflați la începutul carierei, dar și de apariții speciale precum cea a rapperului Spike, „Taximetriști” îi invită pe spectatorii într-o tură de noapte prin București, alături de taximetriștii Lică (Alexandru Ion) – prototipul „băiatului de cartier” dur, dar cu suflet de aur – și Liviu (Rolando Matsangos) – familistul convins dispus să facă orice să-și salveze căsnicia cu Victoria (Victoria Răileanu).

Pe parcurs, aflăm mai multe despre problemele lor și facem cunoștință cu mai mulți clienți, printre care Ilinca, o tipă amuzantă și puternică, soția unui mafiot (Maria Popistașu), Anișoara, o femeie misterioasă care-și urmărește iubitul (Monica Bârlădeanu), Mircea, un cunoscut om de televiziune (Andi Vasluianu), Mihai, un tip timid care-și așteaptă iubita (Cosmin Nedelcu), trei tineri DJ – Cipi (Carol Ionescu), Ana Bela (Ana Maria Guran) și Mirela (Nicoleta Hâncu) -, Paul, un tânăr taciturn (Vlad Ionuț Popescu), Alex, un tânăr nervos după o ceartă din amor (Alex Mircioi), precum și cu Veronica, superba dispeceriță de taxi (Mădălina Stoica).

„Aș vrea ca publicul să rămână în minte cu multe din momentele în care actorii fac superb ceea ce fac. Eu le-am văzut de zeci (sute?) de ori și sunt încă fermecat de ele/ ei. E un film care se depărtează de realism și mare parte din reușita lui e în prestațiile actorilor”, completează Bogdan Theodor Olteanu.

Din 18 ianuarie, publicul din 14 orașe e invitat să participe la proiecțiile speciale cu o parte din echipa filmului.

Articole similare