luni, 10 august 2020

Vin banii pentru cultivatorii de usturoi!

Programul de susținere a producției de usturoi, cu o  schemă de ajutor de minimis  ce se desfășoară pe o perioadă de 3 ani, respectiv în perioada 2019-2021, aduce primii bani pentru producătorii buzoieni.  Direcția pentru Agricultură Județeană Buzău  informează că a virat suma de 36.270 lei beneficiarilor înscriși în “Programul de susținere a producției de usturoi, urmând a fi plătiți producătorilor buzoieni de usturoi peste 221.000 lei, reprezentând circa o suprafață de 159.000  metri pătrați cultivați cu usturoi”, sunt informațiile transmise de Direcția Agricolă Buzău.

Programul de susținere a producției de usturoi, cu ajutorul căruia sunt susținuți producătorii agricoli cultivator de usturoi din România se află în primul an de implementare și se desfășoară în conformitate cu cu HG 108 și HG 286/2019 Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de ursutoi, precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.

“Schema de ajutor de minimis se desfășoară pe o perioadă de 3 ani, respective 2019-2021, iar sprijinul financiar este de 3.000 euro pe hectar cultivat cu usturoi și se calculează proporțional cu suprafața de pe care s-a obținut o cantitate minimă de 3000 kg/hectar”, spun specialiștii Direcției Agricole Buzău.

Cum pot beneficia de finanțare producătorii de usturoi

Condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească, cumulativ, pentru acordarea ajutorului de minimis de 1.000 de euro/ha sunt: să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp; să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere.să facă dovada producției realizate potrivit prevederilor lit. a) și b) prin documente justificative.

Valorificarea producției  se face în perioada 1 iulie – 29 noiembrie, iar documentele justificative precum bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare care atestă comercializarea producției de usturoi valorificate în anul 2019, se depun la Direcțiia Agricolă Județeană până la data de 29 noiembrie.

2 COMENTARII

  1. 3000 de euroi in trei ani .teapa in …..la mea . pesedisti hoti.1000 euro pe an in trei ani 3000euro. cea mai mare teapa pt cult de usturoi.#pesedistihoti. toata lumea a crezut ca este 3000 euro pe an.

  2. Se cumpara usturoi de la aia din ramnicelu. Sunt usor de gasit persoanele..descarca tirul de usturoi ziua in amiaza mare. Bineinteles usturoi fara acte. ANAF doarme sau sta de paza ca nu cumva sa filmeze cineva. Il cumperi cu 2 ron , ei il cumpara cu 0.5 din Olanda. TE faci si tu ca pui ceva pe pamantul ala. Dai ceva spagute, lumea stie unde se da. Spagute gen pachet cafea, in cel mai rau caz 50 de ron si gata. Iei subventie. Cine naiba mai munceste pamantul pentru usturoi? Iei bani repede de la stat degeaba. Cum credeti ca se fac banii? Muncind?!!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!