luni, 18 ianuarie 2021

VIDEO | Un pui de urs a pus autoritățile în alertă, la Cozieni

Un pui de urs rătăcit, ajuns în curtea unei locuințe din Cozieni, a fost ajutat astăzi să se întoarcă în mediul natural. Prezența puiului de urs în localitate a fost anunțată marți dimineață, în jurul orei 09.20, la dispeceratul IJJ Buzău, printr-un apel prin SNUAU 112.

Îmediat au fost puse în aplicare prevederile procedurii județene privind intervenția în situația prezenței unor animale sălbatice în mediul intravilan, fiind alertate instituțiile cu atribuți, respectiv Instituției Prefectului Județului Buzău, Agenţia de Protecție a Mediului, D.S.V.S.A., Primaria localității, Garda Forestieră, I.P.J și I.S.U. Buzău iar din cadrul insectoratului au fost direcţionate  în zonă o patrula formată din 2 jandarmi montani precum şi o echipă de interventie formată din 4 jandarmi.

Ajunşi primii la faţa locului, jandarmii montani au luat măsuri de asigurarea a zonei  prin îndepărtarea localnicilor întrucât existau premisele de apariţie a ursoaicei.

În momentul în care la faţa locului au ajuns şi jandarmii din echipa de intervenţie s-a procedat la înlăturarea obstacolelor pentru a-i crea posibilitatea puiului de urs să iasa, concomitent cu asigurarea măsurilor de protecţie al cetăţenilor prezenţi în zonă.

După un efort comun alături de paznicul de vânătoare din cadrul AJVPS Buzău și localnici s-a reuşit direcţionarea puiului prin breşa creată  fapt ce a permis puiului să revină în mediul natural fără probleme.

Reamintim cetăţenilor că în situaţia în care observă prezenţa ursilor în apropierea zonelor locuite  să semnaleze imediat prin SNUAU -112,  să parăsească/evite pe cât posibil zona şi să adopte un comportament calm, astfel încât animalul să înteleagă ca nu sunteţi un pericol pentru el„, spun reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

loading...
error: Content is protected !!