duminică, 07 martie 2021

Pesta Porcină Africană face iar ravagii în gospodării. Încă patru cazuri confirmate, în Căldărăști și Cochirleanca

A fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la porcul domestic în trei gospodării particulare din Căldărăști și în una din Cochirleanca, a anunțat Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău.

În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit și au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării PPA.

Gospodăriile respective au fost plasate sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecția, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor, precum  și a mijloacelor de transport.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău  se va reuni pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul și combaterea bolii, precum și a zonelor de restricții. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

La această dată, Pesta Porcină Africană în județul Buzău evoluează în 11 focare din exploatații non profesionale declarate în 5 localități respectiv, Orașul Pogoanele (1 focar), satul Căldărăști (5 focare), satul Cochirleanca (3 focare), Valea Râmnicului (1 focar) și Padina (1 focar).

În mediul silvatic prezența virului Pestei Porcine africane a fost confirmată în 21 cazuri la mistreț pe raza a 10 fonduri de vânătoare: 57 Zărnești (1 caz), 26 Umbrărelu (2 cazuri) 39 Breazău (1 caz), 44 Câlnău (2 cazuri), 27 Berca (3 cazuri), 41 Beceni (4 cazuri), 42 Aldeni (4 cazuri), 45 Dedulești (2 cazuri), 20 Monteoru (1 caz) și 23 Grăjdana (1caz).

loading...
error: Content is protected !!