sâmbătă, 08 august 2020

VIDEO | Toma: „Avem fondurile necesare pentru a nu opri șantierele din Buzău, de a continua investițiile”

Programul de investiții al municipalității a continuat imediat după Sărbătorile Pascale, a anunțat primarul Constantin Toma într-o înregistrare postată pe ­pa­gi­na sa oficială de Facebook. Acesta spune că pasajul pie­tonal din zona Catedralei „Sfântul Sava” va fi deschis în a doua parte a acestui an și că acesta va fi utilizat și ca spațiu expozițional.

„Imediat după Paște ne-am apucat din nou de lucru pe șantierele deschise de Primăria Municipiului Buzău. Pasajul de pe Bulevardul Unirii, din dreptul Catedralei <Sfântul Sava>, va fi deschis în a doua parte a anului. Avem în vedere ca acest pasaj să nu fie doar o simplă trecere, ci o galerie în imagini a istoriei buzoiene. Vor fi organizate aici foarte multe expoziții, inclusiv ale elevilor și profesorilor de la Liceul de Arte. Tot în această zonă s-a deschis de curând dublul sens din fața băncilor, astfel încât să avem în zona centrală un trafic mai fluent. În curând vom începe în zona centrală montajul primelor opt automate pentru parcare și vom promova o hotărâre de consiliu local prin care plata parcărilor se va face în mod automat”, a spus Toma.

O altă investiție mare a Primăriei, pasajul peste calea rutieră de la Metalurgica – pasaj reconstruit de la zero – ar putea fi gata în două-trei luni, și va fi urmată de podul peste calea ferată din aceeși zonă: „La podul peste calea rutieră de la Metalurgica s-au turnat deja pilonii de susținere; este o lucrare amplă și, până luni (27 aprilie, n.r.) a fost perioada tehnologică de așteptare pentru întărirea betonului. Urmează celelalte operațiuni, astfel încât în două-trei luni să avem deja funcțional acest pod. După ce se va încheia această lucrare, vom trece la podul peste calea ferată, o lucrare dificilă, pentru că nu vom putea opri circulația trenurilor și se va lucra, zi și noapte, în pauzele dintre două trenuri. În același timp, datorită multelor solicitări ale buzoienilor care se deplasează cu mașinile, dar și ale șoferilor de la Trans Bus, am găsit soluția ca breteaua care urcă pe pod dinspre Buzău să o asfaltăm. Începând de vineri vom avea aici o echipă importantă de la URBIS, firma Primăriei, pentru ca, ­pro­babil în două săptă­mâni, să terminăm de asfaltat, astfel încât deplasarea spre Zona Industrială, spre fabricile de aici, să fie mai ușoară”, a mai spus primarul.

Constantin Toma a trecut în revistă și sumele pe care municipalitatea le are la dispoziție pentru lucrările majore de investiții din acest an: „Bineînțeles, continuăm în oraș multe șantiere: parcări, trotuare; vor începe și alte investiții. Am reușit, înainte de începerea acestei stări de urgență, să obținem un credit de peste 23 de milioane de euro pentru investiții, cu o dobândă foarte mică în urma obținerii ratingului de la Fitch; la acești bani se adaugă 10 milioane de euro pe care îi avem deja antamați de anul trecut și care sunt, în momentul acesta, în derularea diferitelor proiecte de investiții  din oraș, dar și cele 60 de ­mi­lioane de euro obținuți pe fonduri europene, și cele 75 de milioane de euro obținute prin Compania de Apă pentru înlocuirea conductelor de azbociment și oțel; suntem pregătiți, avem fondurile necesare pentru a nu opri șantierele din Buzău, de continua investițiile. Și, după ce va trece această perioadă, vom putea spune că nu am stat pe loc, că s-a lucrat și că Buzăul arată și va arăta din ce în ce mai bine”, a anunțat primarul Constantin Toma într-o înregistrare video ­pos­tată pe pagina sa oficială de Facebook.

La Buzău se muncește!

Gepostet von Constantin Toma am Donnerstag, 23. April 2020

loading...
error: Content is protected !!