Economic

VIDEO / Realitatea în construcții (XVIII): Plătești în plus dacă te grăbești ​

Vrei să-ți construiești o casă, iar costurile materialelor se tot adună? Prea multe opțiuni, prea multe prețuri sau prea mulți meseriași? Realitatea în construcții este una dură, mai ales atunci când te lovești de intermediari. Află cum poți reduce costurile cheltuind bani inteligent, de la râmniceanul Cosmin Răileanu, deținătorul afacerii de succes Vindem-Ieftin.ro.

OPINIA difuzează în ediția sa online, în fiecare zi de luni a săptămânii, câte un episod din serialul realizat de Cosmin Răileanu cu sfaturi din „realitatea în construcții”.

Salutare!

Astăzi o să vorbim, în acest video pe scurt, despre ce înseamnă să plătești o listă de materiale cu 30 la sută mai mult decât ar costa ea în mod normal. Și asta pentru că tu te grăbești cu următoarea etapă.

Meseriașul sau constructorul nu te-au anunțat din timp că urmează să treacă la acea etapă și tu te duci repede la primul depozit sau primul magazin să-ti cumperi acele produse. Și atunci, neanalizând un pic alternativele pentru acea listă, faci un compromis și o cumperi la prețul la care o găsești. Sau cumperi un produs poate mai slab calitativ.

Ei bine 30 la sută din totalul unei construcții sau poate chiar mai puțin, să zicem 20 la sută, la o valoare de 200.000 lei investiți înseamnă 40.000 lei economie. 40.000 lei pe care îi poți investi în cu totul alte lucruri mai importante.

Deci nu îți risipi banii, nu îți risipi energia și timpul. Planifică-ți foarte bine etapa următoare. Și atunci lucrurile vor merge de la sine și vei fi mai relaxat.

De cele mai multe ori meseriașul sau constructorul care nu este de partea ta; are anumite aranjamente la anumite depozite sau magazine ori vânzători sau furnizori de materiale de construcții, de unde își primesc un mic comision, și normal că pe aceștia nu îi interesează prețul și nu îi interesează ca tu să economisești. Pe el îl interesează doar ca tu să îți cheltui banii, el să îți facă lucrarea. Șiii… anyway… La sfârșit lucrurile sunt ca și când ar fi trebuit să fie bine.

Dar cel mai bine este să fii tu organizat și să fii atent la ce faci cu banii tăi. Nu crede și cercetează acest lucru! Mult succes!

 

Articole similare