sâmbătă, 08 august 2020

VIDEO | Primarul Toma, despre acuzația de zădărnicire a combaterii bolilor în cel mai sigur oraș din timpul pandemiei COVID-19

Primarul Constantin Toma a reacționat public, printr-o postare video pe pagina sa oficială de Facebook, la anunțul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău privind înregistrarea unei plângeri penale referitoare la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în legătură cu aglomerația din autobuzele Trans Bus înregistrată în primele zile ale stării de urgență, când operatorul municipal de transport public de călători a redus numărul de autobuze de pe trasee ca urmare a reducerii activității din firmele locale, drept consecință a ordonanțelor militare. Situația respectivă a fost însă remediată în cel mai scurt timp, însă procurorii buzoieni au anunțat că desfășoară cercetări in rem asupra acestui aspect.

După ce prezintă toate măsurile luate de municipalitate – ca efect al ordonanțelor militare, dar și al hotărârilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență pe care îl conduce de drept, în calitate de primar – Constantin Toma își arată nemulțumirea că această plângere penală a fost speculată politic, dar și că Parchetul și presa nu au dezvăluit identitatea celui care a sesizat organele de urmărire penală. Este vorba despre buzoianul Iulian Gavriluță, proprietar al portalului de știri ,,News Buzău”, care, de patru ani, duce un război personal cu primarul, în termeni pe care nu are nicun rost să îi comentăm aici.

,,Am făcut un circuit complet pe linia 10 (Trans Bus, n.r.), cu plecare de la Apcarom până la Metalurgica. Am verificat perso­nal, în teren, măsurile luate prin care în autobuzele Trans Bus, care în acest moment efectuează transportul în comun în municipiul Buzău și în circa 40 de localități din jurul Buzăului, și am constatat că situația este bună, în sensul în care se circulă <un om-un loc> sau foarte puțini oameni în picioare. S-au luat măsuri deosebite încă de la început și iată că Buzăul a devenit cel mai sigur oraș din România în acest moment în ceea ce privește lupta împotriva COVID-19. Ca număr de oameni infectați avem cel mai puțini din țară, atât ca municipiu, cât și ca județ, pentru că am luat foarte multe măsuri în premieră națională, chiar înaintea ordonanțelor ­mi­litare, multe dintre ele unicat chiar și în acest moment. Mă refer, de exemplu, la montarea acelei rețele de lavoare mobile, la care oamenii au fost invitați să se spele cu apă și cu săpun; am montat acele echipamente în fața gărilor, autogărilor, piețelor, ­ma­gazinelor alimentare, inclusiv supermarketuri, astfel încât, prin purtarea măștii și prin spălarea pe mâini să luptăm eficient împotriva coronavirusului. De asemenea, au fost luate și alte multe măsuri: dozatoarele și covorașele  cu dezinfectant la nivelul scărilor de bloc, dezinfectarea trotuarelor, parcărilor și străzilor pentru a doua oară, cu substanțe biocide pe bază de hidroxid de sodiu. Cred că vom fi primul oraș din România chiar și din acest punct de vedere. Iată că prin aceste măsuri reușim să vem acest loc pe care mi-l doresc. Țin să mulțumesc tuturor buzoienilor care au fost uniți, care au dovedit că pot fi disciplinați, și iată că privim cu optimism la ziua de mâine”, afirmă Toma.

Primarul afirmă faptul că de plângerea penală formulată împotriva sa de către buzoianul Iulian Gavrilută încearcă să ­pro­fite electoral mai mulți politicieni locali, dintre care l-a nominalizat pe fostul liberal Constantin Ionescu, acum membru PRO România: ,,Cu toate acestea, în ultimul timp mi se întâmplă foarte multe lucruri. O parte dintre criticii mei, opozanți, mi-au făcut inclusiv plângeri penale, pentru faptul că, de exemplu, am pus în pericol sănătatea locuitorilor municipiului Buzău prin faptul că nu am luat măsurile necesare în autobuze. Legat de acest lucru, inclusiv un consilier local, care se numește Constantin Ionescu, încearcă să profite de același lucru, de acea plângere penală, făcută de un tip, Iulian Gavriluță; am câștigat deja un proces la Curtea de Apel, are să îmi plătească deja 15.000 de lei, după ce, Tribunalul Dâmbovița fixase o penalizare pentru dumnealui de 3.000 lei. În același timp, Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău i-a aplicat deja câteva sancțiuni contravenționale, respectiv amenzi, pentru jigniri și pentru insulte în spațiul public la adresa mea. Până la urmă înțeleg astfel de ieșiri, dar nu este corect – și mă refer aici și la presă, chiar și la Parchet – că nu a comunicat nimeni că este vorba despre acest Iulian Gavriluță, care mi-a făcut plângere penală și de care încearcă să profite unii acum, că aș fi luat măsuri împotriva buzoienilor. Măsurile pe care le-am luat au fost bune și ne arată că au un efect benefic, iar locul pe care se situează Buzăul, respectiv primul loc pe țară în ceea ce privește lupta cu COVID-19, ne spune și îmi spune că pot afirma cu tărie că suntem ce mai sigur oraș din România”, a mai precizat primarul Constantin Toma într-o înregistrare video postată pe pagina sa oficială de Facebook.

Buzăul, cel mai sigur oraș din România în lupta împotriva Covid-19!

Gepostet von Constantin Toma am Montag, 27. April 2020

loading...
error: Content is protected !!