joi, 28 mai 2020

VIDEO | Piesa buzoianului Laurențiu Cazan „Say Something”, într-o nouă interpretare oferită de o câștigătoare „Vocea României”

„De mult mi-am dorit să interpretez într-o manieră proprie această minunăție creată de Laurențiu Cazan”, a spus Julie Mayaya, câștigătoarea ,,Vocea României 2012”, odată cu lansarea coverului după celebra piesă a artistului buzoian.

Mayaya, care este și vocal coach în echipa lui Horia Brenciu la Vocea României, a lansat recent acest cover, alături de Ma­rius Pop.  Artista spune ca a ales să filmeze clipul piesei într-un cinematograf vechi din București care a fost uitat de oameni și lăsat să fie distrus de timp.

„O piesă care mi-a rămas întipărită în memorie”

„Say Something este una din piesele care mi-au plăcut foarte mult încă din anii ‘90, când am ascultat-o pentru prima dată, și mi-a rămas întipărită în memorie. Dintotdeauna mi-am dorit să interpretez această piesă într-o manieră proprie, iar băieții de la Roots Studio (Marius Pop și Jean Piloiu) au fost cei mai potriviți pentru asta. Am ales să o lansăm acum, în contextul actual, în care relaționarea interumană este restricționată… Dacă situația asta o să continue așa o să ajungem să nu mai știm cum să vorbim unii cu alții, cum să ne comportăm în preajma altora iar ăsta e un semnal de alarmă. Tot în acest context tot mai multe activități sunt afectate foarte mult, iar unii poate acum își vor schimba drumul în viață și se vor orienta către alte cariere. Să nu uităm de artă și de frumos”, a declarat Julie Mayaya.

Artista spune că a ales să filmeze clipul piesei într-un cinematograf vechi din București care a fost uitat de oameni și lăsat să fie distrus de timp, atrăgând atenția că ar trebui să avem grijă să nu facem la fel cu tot ceea ce înseamnă cultură și hrană pentru suflet. „Say Something este singura piesă românească care a depășit granițele țării în anii ‘90 și care se bucură de aprecierea pu­blicului și la 27 ani de când a fost interpretată prima dată”, a mai spus Julie Mayaya.

Laurențiu Cazan a compus piesa pentru o ospătăriță, când era în Olanda

Buzoianul Laurențiu Cazan, considerat unul dintre marii muzicieni ai României, este, totodată, solistul care a dat prima lovitură muzicală pe piața occidentală cu „Say something” (1993), prima piesă a unui român difuzată de radiourile vest-europene. De asemenea, în 1993, aceeași piesă a obținut locul secund la finala națională a Eurovision.

„Piesa <Say Something> am compus-o în 1991, în Olanda, la Assen, pe când lucram, printre altele, la un restaurant românesc, unde era și o ospătăriță originară din Africa de Sud, Johanna, extrem de deșteaptă. Cu ea aveam adesea discuții care începeau, de fiecare dată, cu: <Spune ceva>. Toată lumea credea că între noi era ceva, dar de fapt eram doar colegi. I-am spus această poveste într-o zi unui prieten, expert în psihologie, care a răspuns: <Știu ce-o să faci deseară, o să scrii piesa cu titlul Say Something!>. Într-adevăr, în noaptea aceea am compus-o integral, a doua zi am așteptat-o pe Johanna și i-am cântat-o la pian. A început să râdă, și-a dat seama că era pentru ea și m-a ajutat la îmbunătățirea textului. După ani, i-am arătat Johannei înre­gistrările concertelor mele din România, a văzut reacția publicului la piesa asta și a fost pentru ea o mare bucurie”, a povestit si buzoianul Laurențiu Cazan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!