Actualitate

VIDEO / Percheziții la traficanți de droguri de mare risc

În data de 26 septembrie, polițiștii Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii DIICOT Buzău, efectuează 26 de percheziții domiciliare în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulți bănuiți, din județul Buzău, ar fi achiziționat, de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede.

Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției.

La sediul D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse 25 de persoane, în vederea audierii.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și Brașov și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, precum și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi judeţene Buzău, Vrancea, Brăila, Teleorman și Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Articole similare