Actualitate

VIDEO / Percheziții la buzoieni care făceau contrabandă cu pesticide

La data de 2 mai, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Buzău şi Ilfov au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară, în Buzău şi Ilfov, la persoane bănuite că utilizează sau revând substanţe toxice, în special în scopul coacerii premature a legumelor cultivate în spaţii protejate, de tip solar.

Percheziţiile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Pogoanele.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Giurgiu, au depistat, în acceași zi, în flagrant delict un bărbat, din Ilfov, în timp ce transporta 200 de sticle şi 210 pungi ce conţineau substanţe toxice şi produse de protecţia plantelor neomologate în România.

În urma investigațiilor s-a descoperit că acestea fusese introduse în țară ilegal în urmă cu puțin timp.

În urma activităţilor, au fost descoperite și ridicate 204 kilograme şi 356 de litri de substanțe toxice și de protecția plantelor neomologate, din care 16 kilograme şi 58 de litri de produse, cu termenul de valabilitate expirat.

La sediul IPJ Buzău au fost conduse trei persoane: un bărbat din Ilfov și doi bărbați din Buzău cu vârste cuprinse între 21 și 52 de ani.

Articole similare