joi, 04 martie 2021

VIDEO Lover Boy de Rm. Sărat! Rețeaua care a strâns 400.000 de euro prin șantaj emoțional, sechestrare și exploatare sexuală, destructurată astăzi de DIICOT

În această dimineață, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 7 percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în proxenetism și spălare bani.

Percheziţiile au avut loc pe raza municipiului Râmnicu Sărat, la membrii unei grupări infracţionale cu preocupări în proxenetism şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2021, șapte persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 56 de ani, ar fi pus bazele unei grupări infracţionale, în scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. Liderul rețelei ar fi un râmnicean de 34 de ani, cunoscut în zonă drept „Papițoi” care ar fi implicat-o în afacere și pe concubina sa. El împreună cu trei prieteni ar fi recrutat mai multe fete prin metoda „Lover Boy” apoi le-ar fi convins să se prostitueze.

Victimele erau atrase cu promisiunea întemeierii unei familii, deziderat ce era condiționat de acumularea prealabilă de importante sume de bani, sume ce nu ar fi putut fi obținute în alt mod decât prin practicarea prostituției. Interesul real al proxenetului era dezvăluit pe durata desfășurării activității de prostituție când victimele erau supuse la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoțite in cele mai multe cazuri de corecții fizice„, menționează DIICOT într-un comunicat de presă.

Astfel, 6 tinere au picat în plasa indivizilor, care le-ar fi transportat în Germania şi ulterior în Elveţia.

Ulterior, banii astfel obținuți ar fi fost investiţi de părinții celui de 34 de ani, și ei membrii ai grupării, în imobile şi autoturisme de lux. Unele bunuri ar fi fost cumpărate pe numele unor apropiați. Prejudiciul a fost estimat la 400.000 de euro. „Sumele de bani obținute din activitatea infracțională erau investite de către suspecți în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziționate pe numele lor ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, urmărindu-se, astfel, ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestora”,  mai precizează DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile și alte medii de stocare.

Poliţiştii au pus în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, pentru audieri. Doi dintre bănuiți au fost prinși când se pregăteau să plece din țară.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul S.C.C.O. Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

În cauză, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Germania şi Elveţia. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În activități au fost angrenați și poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti și jandarmi din Ploieşti şi Buzău.

loading...
error: Content is protected !!