joi, 04 martie 2021

Direcția de Sănătate Publică Buzău: cinci decese și 42 cazuri noi de infectare cu Covid 19

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 42 cazuri noi de infectare (din care16 pacienti testați și diagnosticați în laboratoare private și 2 în unități sanitare din alte județe. Pacienții au vârsteîntre9 aniși86 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

DSP transmite că au fost înregistrate și cinci decese în rândul pacienților confirmați COVID-19 astfel:

DECES 228. Pacient în vârstă de 80 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testatși confirmat cu SARS CoV2 și transferat pe secția de pneumologie. Starea generală se agravează progresiv și survine decesul. Comorbidități: insuficiență renală, astm bronșic.

DECES 229. Pacient în vârstă de 62 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV2 și transferat pe secția de pneumologie. Starea generală se agravează treptat și survine decesul.Comorbidități: BPOC exacerbat, diabet zaharat tip II.

DECES 230. Pacient în vârstă de 73 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testatși confirmat cu SARS CoV2 și transferat pesecția de ATI. Evoluția clinică a pacientului este nefavorabilășieste urmată de decesul acestuia.Comorbidități: Fia, neoplasm laringe.

DECES 231. Pacient în vârstă de 58 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testatși confirmat cu SARS CoV2.Starea generală se agravează treptat și survine decesul.Comorbidități: HTA, sechele AVC.

DECES 232. Pacient în vârstă de 71 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testatși confirmat cu SARS CoV2 și transferat pe secția de pneumologie. Evoluția clinică este nefavorabilăși survine decesul.Comorbidități: diabet zaharat tip II.

În aceste condiții, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 8469 persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 8469
  • 7760 persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei
  • 232 decese Covid-19 de la începutul pandemiei
  • 690 persoane în carantină la domiciliu
  • 372 persoane aflate în izolare la domiciliu

loading...
error: Content is protected !!