Actualitate

VIDEO | Imagini șocante la Brădeanu! Cal bătut și amenințat cu drujba de stăpân ca să se pună în mișcare

Un tânăr din Brădeanu este cercetat pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, după ce pe o rețea de socializare a fost distribuită o înregistrare video în care acesta este surprins agresându-și calul.

Pe înregistrarea efectuată de un localnic din comuna buzoiană Brădeanu se vede cum proprietarul animalului porneşte o drujbă şi, cu ea pornită, atinge calul pentru a-l determina să scoată căruţa din şanţul în care rămăsese înţepenită. Ulterior, individul loveşte animalul cu pumnul şi cu picioarele, în încercarea de a face animalul să se deplaseze.

Cu ajutorul imaginilor postate pe Facebook, poliţiştii din zonă l-au identificat pe agresor și l-au condus la sediul Poliţiei. Bărbatul le-a spus poliţiştilor era băut și că regretă că și-a lovit iapa care îi este principalul ajutor la muncile cu ziua prin sat.

Acum tânărul va suporta rigorile legii. El va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevăzută de legea 205 din 2004 pentru protecţia animalelor, a declarat Ane-Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.
Cruzimea faţă de animale se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală.

Până acum însă, niciun astfel de caz nu s-a concretizat cu închisoare cu executare.

Articole similare

error: Continut protejat!!