marți, 24 noiembrie 2020

Angajatori buzoieni, sancționați pentru că nu respectă regulile privind protecția împotriva Covid 19

24 de acțiuni de control au fost efectuate de inspectorii de muncă buzoieni în ultima săptă­mână care s-au lăsat și cu sancțiuni. Este vorba despre trei avertismente pe care le-au dat angajatorilor pentru neres­­pectarea prevederilor le­gale în domeniul rela­țiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

Este de fapt prima lu­nă, după o bună perioadă de timp, în care inspectorii de muncă buzoieni nu au avut de-a face cu forță de muncă „la negru”.

Pe lângă aceste acțiuni specifice, inspectorii de muncă au avut de lucru și în ceea ce privește verificarea modului în care angajatorii respectă normele privind prevenirea infectării cu Covid 19.

Acțiunile de control efectuate de inspectorii de muncă au fost în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul pre­venirii și combaterii efec­telor pandemiei de Co­vid19, centralizate pentru perioada 19 – 24 octombrie 2020.

În acest domeniu, inspectorii de muncă au efectuat 442 acțiuni de control, dintre care 406 au fost efectuate în timpul zilei și  36 pe timpul nopții. În aceste controale au fost depistate 67 de deficiențe, pentru 10 dintre ele, mai grave, fiind aplicate 10 amenzi. Pentru alte 57 nereguli angajatorii au scăpat  doar cu avertismente. Valoarea totală a amenzilor aplicate de inspectorii de muncă au fost de 30.000 lei.

loading...
error: Content is protected !!