sâmbătă, 19 septembrie 2020

VIDEO | Fetele de la Amadeus, piesă nouă alături de un muzician care interpretează la un instrument rar

Fetele de la Amadeus, alături de compozitorul buzoian Xenti Runceanu, au realizat un nou hit, bifând şi o premieră: colaborarea cu Faizan, un muzician special originar din Maldive. Faizan cântă la un instrument rar şi unic în lume, handpan. Este vorba des­pre un instrument de percuţie inventat în 2007, un generator de vibraţii ­tro­picale şi un instrument muzical ideal pentru a crea un sentiment de linişte.

Piesa interpretată de Amadeus şi Faizan se numeşte „Aether” (Eter), iar clipul a fost filmat în peisajul mirific din Maldive.

Uneori, pare o tobă metalică, alteori poţi jura că sunetele pe care le scoate provin direct din cele mai adânci şi mai ciudate circuite ale unui vechi sintetizator.  Handpan este unul dintre cele mai distinctive şi neobişnuite instrumente muzicale din lume, din ,,farfuria zburătoare” pe care o ţine în poală artistul Faizan poate scoate sunete de o frumuseţe stranie, bogăţie armonică, claritate strălucitoare şi, uneori, intensitate izbitoare.

Focul, aerul şi pământul, într-un peisaj desprins din filme

Alături de Faizan, în melodia „Aether” şi Ama­deus îşi demonstrează iubirea pentru instrumente, aşa că rezultatul este de-a dreptul sclipitor. Faizan provine dintr-unul dintre cele mai superbe colţuri ale planetei: Maldive, arhipelagul tropical idilic din întinderea vastă şi calmă a Oceanului Indian.  Videoclipul filmat la noul hit „Aether” îl duce pe privitor în resortul Saii Lagoon, pe o insulă îndepărtată, despărţită de aeroportul internaţional de zece mile de apă albastră ­crista­lină. Apa respectivă este una dintre vedetele clipului „Aether”: Faizan este încadrat de mare în timp ce cântă la handpan într-o zi cu o vreme superbă; o imagine desprinsă parcă din cărţi poştale.

Focul, aerul şi pământul sunt toate reprezentate şi fiecare dintre membrele Cvartetului Amadeus, din care fac parte şi buzoiencele Andreea Run­ceanu şi Patricia Cimpoiaşu este prezentat ca un cores­pondent  ale  acestor forţe cosmice. Mesajul clipului este clar: o piesă muzicală echilibrată şi armonioasă precum „Aether” nu se poate realiza decât dacă toate aceste elemente esenţiale sunt sincronizate.

Despre trupa buzoiencelor Andreea Runcea­nu şi Patricia Cimpoiasu ştim deja că se bucură de un impresionant succes internaţional, atrăgând fanii muzicii clasice şi pop contemporan deopotrivă pe canalul lor de pe YouTube, iar videoclipurile lor au fost vizionate de peste 120 de milioane de ori. De cealaltă parte, virtuozitatea lui Faizan asupra instrumentului l-a făcut unul dintre cei mai recunoscuţi şi celebri interpreţi la handpan din lume.  „Hang In There”, primul său clip, a fost vizionat de mii de ori pe platformele de internet şi a fost considerat printre „Cele mai bune videoclipuri handpan din 2016” de Didge Project. Cu toate acestea, expresivitatea şi imaginaţia sa muzicală nu se limitează la handpan. Faizan cântă şi cu grupul de rock progresiv Skyrock şi si-a încercat talentul şi pe ritmuri de muzică clasică, electronică şi new age.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!