Actualitate

VIDEO / Excursie la munte pentru persoane cu dizabilități, organizată de jandarmi

Jandarmii din cadrul Postului Montan Nehoiu și din cadrul Detașamentului Mobil, oamenii de bine din Asociația ,, Îmbunătățirea Vieții”  – reprezentată de Paula-Dorina Ispas -,  și Muzeul Județean Buzău, au colaborat în cadrul proiectului ,,Căi fără obstacole în natura”, aflat la a-2-a ediție, pentru a putea răspunde, din nou prezent la nevoile unor oameni speciali. Este vorba despre prietenii lor speciali din fotolii rulante din județele Buzău și Galați cu care au împărtășit momente frumoase și relaxante în zona de munte a Buzăului.
„Și-au dorit mult să revină în zona de munte a județului Buzău deoarece experiența de anul trecut le-a oferit multă bucurie și adrenalină. A fost suficient un singur apel și rotițele s-au pus în mișcare. Totul a fost organizat cu atenție, iar de data aceasta, excursia inedită a avut și un caracter cultural și spiritual, în itinerariu fiind cuprinse și  Mănăstirea Ciolanu, dar și Muzeul în aer liber ,Tabăra Măgura”, transmite Biroul de Presă al IJJ Buzău.
Ei au amenajat și un mic poligon de tir cu arcul, deoarece Cornel – unul dintre prietenii lor -, un om plin de veselie și entuziasm, este un foarte bun trăgător și și-a dorit să-și învețe prietenii această deprindere. „La fel ca și anul trecut, am adaptat echipamentele de salvare astfel încât acești oameni minunați să poată experimenta, în siguranță, senzația unei coborâri cu tiroliana. Cristina, care a lipsit anul trecut, a experimentat pentru prima data tiroliana și ne-a mărturisit plină de emoție că și-a văzut un vis împlinit, la care se alătură următoarea activitate pe listă, saltul cu parașuta. Cuvintele au fost de prisos, iar noi nu am putut decât să îi multumim Cristinei pentru lecția de putere și voință pe care ne-a oferit-o”, mai spun jandarmii buzoieni.
A fost o zi plină de emoție, care a demonstrat tuturor participanților faptul că fericirea este sănătatea sufletului. Ziua s-a încheiat cu un picnic. „La finalul activităților, obosiți, dar foarte fericiți, a organizat și un picninc, între prieteni, unde am împărtășit impresii și bucuria zilei ce tocmai a trecut”, spun jandamii buzoieni.

Articole similare