Actualitate

VIDEO / De ziua Poliției, IPJ Buzău a organizat concursul „Masterchef cu epoleți”

Mâncarea a fost donată bătrânilor din așezământul de la Câmpeni

Poliţiştii buzoieni au înlocuit miercuri, pentru câteva ore, uniformele cu şorţurile de bucătărie, s-au instalat la bancurile de gătit şi au încercat să dovedească publicului dintr-un restaurant că meseria de poliţist nu este incompatibilă cu cea de masterchef. Este primul eveniment de acest fel pe care IPJ Buzău îl organizează după pandemia de Covid-19.

La concurs au luat parte trei echipe formate din câte trei poliţişti de la Poliţia Municipiului Buzău, Poliţia Municipiului Râmnicu Sărat şi Serviciul de Investigaţii Economice. Cei nouă bucătari au trebuit să prepare într-un interval de două ore şi jumătate trei feluri de mâncare: o supă sau o ciorbă de legume, un preparat din peşte şi un desert, toate de post. Juriul a fost format din şeful Serviciului de Acţiuni Speciale, inspectorul şef al IPJ Buzău şi bucătarul şef din localul în care s-a desfăşurat întrecerea culinară. Preparatele pe care cei nouă polițiști le-au pregătit au fost oferite seniorilor de la Căminul pentru bătrâni Câmpeni din judeţul Buzău, aflat în administrarea Fundației Sfântul Sava.

Echipa Poliţiei Municipiului Buzău a fost desemnată câştigătoare. „Felicitări pentru participanţi, bucătari absolut desăvârşiţi, este clar că aceste produse vor ajunge şi vor fi bine primite, la căminul unde o să mergeţi. Urmare a clasamentului, avem locul III – Serviciul de Investigaţii Economice, locul II – Poliţia Municipiului Râmnicu Sărat şi Poliţia Buzău locul I. O să amintesc aici ciorba de la Poliţia Municipiului Buzău, foarte gustoasă, şi peştele de la Economic, foarte bine realizat”, a anunţat, la finalul concursului, comisar şef Laurenţiu Pantazi, inspectorul şef al IPJ Buzău.

Liderul echipei câştigătoare, Sorin Băjan, poliţist în cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, un împătimit pescar, a primit cu entuziasm rezultatul: „În fiecare zi gătesc acasă când am timp, când nu sunt la muncă, este o pasiune pe care am dobândit-o de la mama, gust mâncarea mereu şi mă bucur că această mâncare va ajunge în centrul de bătrâni, în localitatea unde eu m-am născut”, a mărturisit el.

Articole similare