Economic

VIDEO | Cum arată lucrările pe primele trei loturi ale A7

Primele două loturi din Autostrada A7 Ploiești–Buzău care au termen în octombrie au ajuns la progres de aproape 70 la sută, dar încă mai sunt emoții pentru deschiderea în acest an, arată imaginile filmate de „Ștef Zboară”. Pe lotul 3, antreprenorul a început cu mobilizare.

Lotul 1 Ploiești–Mizil, cu o lungime de 21 de km, construit de Pizzarotti–Retter, era la stadiu fizic de 69 la sută, săptămâna trecută, iar cu termen de finalizare luna octombrie 2024 ar fi necesar un progres de 6,5 la sută lunar. Totuși, au fost luni când antreprenorul a avut și progres de 7 la sută. Lotul are asfalt turnat pe mare parte din lungime, însă mai este de lucru la structuri, câteva dintre poduri neavând grinzile așezate.

Lotul 2 Mizil–Pietroasele, construit de Coni Trace, era la 68 la sută execuție. Și acest lot cu o lungime de 28 de km trebuie finalizat în octombrie 2024. Constructorul mai lucrează la supratraversări peste autostradă, la unele dintre structuri fără grinzi înălțate. În cea de-a doua parte a antreprenorului bulgar Trace asfaltul nu este încă turnat integral, iar antreprenorul încă face decopertări pe unele bucăți. Însă și bulgarii au recuperat în ultima lună, deși încă sunt la distanță de antreprenorul prahovean CONI, ale cărui lucrări sunt mai avansate.

Lotul 3, Pietroasele/Spătaru–Buzău, construit de Asocierea Nurol-Makyol, este la un stadiu fizic de 5 la sută. Antreprenorul a decopertat drumul pe toată lungimea și a început să lucreze la structuri. Termenul pentru finalizarea lotului cu o lungime de 14 km este noiembrie 2025.

 

În această toamnă ar trebui să fie deschise primele două loturi dintre Ploiești și Buzău (49 km între Ploiești A3-Spătaru), dar și primul lot al secțiunii Buzău–Focșani, la doar 32 la sută execuție. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a promis toți cei 82 km dintre Buzău și Focșani, deși constructorul UMB a spus că „speră” deschiderea până la finalul anului.

Articole similare