Actualitate

VIDEO | Cele mai așteptate filme în 2022 (III)

La fel ca anul trecut, 2022 se anunță absolut fa­bulos din punct de vedere al lansărilor cinemato­grafice, urmând să ne aducă filme îndelung așteptate sau blockbustere ce continuă francize mai recente. Pe lista aparițiilor se numără Top Gun: Maverick, The Batman, Avatar 2, Fantastic Beasts 3, Doctor Strange, Jurassic World: Dominion, Thor: Love and Thunder, un nou film cu Hercule Poirot și multe altele.

Iată cele mai așteptate filme ce urmează să fie lansate în 2022 și data la care vor avea premiera în România:

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (8 aprilie)

Pentru mulți fani ai lumii vrăjitoriei din Harry Potter, filmele Fantastic Beats au reprezentat un mod minunat de a intra din nou într-un univers magic cu noi eroi, doar că de data aceasta sub forma unor adulți, nu copii. Și, spre deosebire de filmele Harry Potter, cele Fantastic Beasts nu au cărți care să ofere indicii cu privire la ce ne-am putea aștepta, deci sunt complet noi și necunoscute.

Acesta va fi primul film Fantastic Beasts în care actorul danez Mads Mikkel­sen va prelua rolul lui Grindelwald de la Johnny Depp după ce Warner Bros i-a cerut acestuia să renunțe la el din cauza acuzațiilor de abuz domestic. Va fi interesat de văzut cum va fi explicată schimbarea în film dar, dată fiind lumea în care are loc povestea, ea ar putea fi pusă pe seama unei poțiuni, deghizări magice sau a unui accident.

The Lost City (15 aprilie)

Autoarea de succes, dar solitara Loretta Sage (Sandra Bullock) și-a petrecut cariera scriind despre locuri exotice în romanele sale romantice de aventură pe coperta căruia apare mereu modelul Alan (Channing Tatum), care și-a dedicat viața întrupării unui personaj eroic.

În timp ce se afla alături de Alan într-un turneu de promovare a unei noi cărți, Loretta este răpită de un miliardar excentric (Daniel Radcliffe) care speră că îl poate ajuta să găsească un oraș antic pierdut care conține o comoară fabuloasă descrisă în ultimul roman al scriitoarei. Un fel de Indiana Jones combinat cu o comedie romantică, rămâne de văzut cum va funcționa.

Disappointment Blvd. (22 aprilie)

Regizorul american Ari Aster ( Hereditary, Midsommar) a descris viitorul său lungmetraj drept o „comedie-coșmar” și a ­su­gerat că ar putea dura patru ore. Puține alte lucruri sunt știute despre filmul horror (nu avem deocamdată nici trailer pentru el) în afară de faptul că acesta va fi „portretul intim al unuia dintre cei mai de succes antreprenori din toate timpurile”.

Iar acel antreprenor misterios va fi jucat de nimeni altul decât Joaquin Phoenix. Deși nu e nimic sigur, fabrica de zvonuri afirmă că și Meryl Streep a fost cooptată distribuției. Dat fiind însă faptul că e un film regizat de Aster, pare destul de sigur că cel puțin unul din personaje își va pierde capul, la propriu.

The Unbearable Weight of Massive Talent (22 aprilie)

E practic cel mai Nic Cage lucru care s-a întâmplat vreodată, așa că nu e de mirare că internetul a luat-o razna când Nic Cage a anunțat că îl va juca pe Nic Cage într-un film de acțiune-comedie numit The Unbearable Wei­ght Of Massive Talent (,,Povara de nesuportat a talentului masiv”), deși ­des­crierea oficială a filmului arată că personajul ficțio­nal se va numi „NicK” Cage pentru a evita orice confuzii cu Nic Cage din viața reală.

Și să nu cumva să-i spuneți lui Nicolas Cage actor, că nu-i place, preferând în schimb termenul de „thespian”, o referință la vechea cetate elene Thespiae, de unde provine primul actor numit Thespis. „Cu riscul de a suna pretențios”, după cum a zis-o chiar el.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (6 mai)

Încă un film Marvel (al câtelea, că s-a și pierdut șirul în ultimii ani?), însă acesta ni-l va readuce în rolul de regizor pe Sam Raimi (trilogia Spiderman din anii 2000) după aproape zece ani în care a cochetat exclusiv cu serialele și rolul de producător, excepție făcând doar un scurtmetraj lansat în 2017 și care pare urcat pe YouTube de un pirat rus.

Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) va face echipă în noul film cu Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) pentru a-l confrunta pe Karl Mordo, un fost mentor devenit dușman de moarte. Rolul lui Mordo va fi interpretat de actorul britanic Chiwetel Ejiofor, nomina­lizat în 2014 la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea sa din filmul 12 Years a Slave.

Articole similare