Administrație

VIDEO | Ce spune primarul Constantin Toma despre stadiul lucrărilor de infrastructură din municipiu

,,A dat în sfârșit soarele și am făcut un tur al șantierelor din Buzău, acolo unde reabilităm străzi, trotuare sau parcări. Așa cum am promis, vom reabilita toată infrastructura stradală din Buzău, dar nu putem face minuni peste noapte!”, a scris primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook în preambulul unei înregistrări video în care a prezentat stadiul lucrărilor de pe principalele șantiere din municipiu unde se desfășoară lucrări de infrastructură.

Primarul spune că au fost rezolvate problemele de instabilitate a solului de pe tronsonul din strada Transilvaniei unde lucările au fost oprite o bună bucată de timp și, astfel, reabilitarea străzii a fost reluată: ,,Pe strada Transilvaniei se lucrează; s-a reușit stabilizarea solului, după ce, așa cum știți, au fost foarte multe probleme aici. Zona aceasta s-a numit cândva Balta Plopului și sperăm ca soluția aleasă să aibă succes, iar cam într-o lună și jumătate va fi gata această porțiune, după care se va trece pe partea cealaltă, unde se circulă destul de greu, chiar dacă s-au mai făcut reparații și vor fi făcute în continuare. Până la sfârșitul acestui an, sperăm chiar sfârșitul toamnei, să avem gata toată strada Transilvaniei, pentru că este una dintre cele mai circulate străzi din municipiul nostru”, a spus Toma.

În paralel, a mai precizat primarul, continuă lucrările din cartierul Orizont: ,,În cartierul Orizont a început, de două-trei săptămâni, lucrul cu o echipă. Vor fi suplimentate aceste echipe, mai este foarte mult de făcut, dar vom face. Pe de o parte, Strabag lucrează la stradă și după ce se vor fina­liza toate asfaltările din cartierul Orizont – în zona în care putem să le facem – vom intra pe la spațiile comerciale de pe Bulevardul Unirii”.

 

Dragi buzoieni,
A dat în sfârșit soarele și am făcut azi un tur al șantierelor din Buzău, acolo unde reabilităm străzi, trotuare sau parcări.
Așa cum am promis vom reabilita toată infrastructura stradală din Buzău, dar nu putem face minuni peste noapte!

Publicată de Constantin Toma pe Marţi, 22 iunie 2021

Primarul Constantin Toma a prezentat și două străzi ale căror lucrări de reabilitare s-au încheiat: ,,Pe Aleea Castanilor se execută ultimele lucrări pentru finalizarea acestei străzi din fața Muzeului Județean; va mai rămâne o mică bucată la ieșirea spre Crâng, pentru că acolo se va executa o mică lucrare cu cei de la RAM-Termo Verde. A fost o lucrare înce­pută anul trecut, se finalizează și vom continua cu lucrările în această zonă după ce vom ridica toate garajele de lângă Ci­mitirul Dumbrava; acolo vom crea și parcare, și stradă cu ieșire spre Vlăsiei-Caraiman, spre Democrației. Am ajuns la final și cu Aleea Arinului, de fapt nu o singură stradă, ci mai multe străduțe, alei, parcări, trotuare, intrări în blocuri. Lucrările au început de anul trecut, s-au încheiat acum, iar echipa trece vizavi, pe aleile Stejarului, Platanului, Patriei, tot ce avem pe partea cealalată a Bulevardului Unirii Sud, ­res­pectiv străzile și străduțele paralele cu acesta. A fost mult de muncă, au fost multe lucrări aproape manuale, pentru că nu s-a putut merge întins cu utilajele, dar iată că această lucrare este finalizată și ne pro­punem să facem același lucru în toate zonele Buzăului. Dar nu dintr-o dată; ne străduim, facem tot ce putem, dar acestea sunt limitele pe care le are municipiul Buzău în acest moment”, a mai spus Toma.

În fine, acesta a precizat că speră ca lucrările de pe Bulevardul Industriei să se apropie, în linii mari, de final: ,,În Zona Industrială, sperăm ca șan­tierul dezvoltat pe fonduri europene, respectiv reabilitarea completă a Bulevardului Industriei, să se apropie în linii mari de final; aici, ca peste tot, vom avea piste de biciclete, vom avea trotuare noi, ­mo­derne, vom avea cabluri îngro­pate, vom avea străzi trainice, vom avea spații verzi, astfel încât, și în această zonă, ne vom dezvolta după modelul Căii Eroilor”, a spus primarul Constantin Toma într-o înregistrare video pe care a ­posta­t-o pe pagina sa oficială de Facebook.

,,Am făcut un tur pe șantierele importante ținând de reabilitarea totală a infrastructurii rutiere, pietonale și a părcărilor din municipiul Buzău; voi continua să vă raportez periodic starea acestor lucrări. În funcție de banii pe care îi vom avea, de proiectele pe care le vom accesa și pe fonduri europene, dar nu numai, sperăm ca, într-un timp rezonabil, respectiv în următorii trei ani, să finalizăm tot ce înseamnă alee, stradă, bulevard, parcare, trotuar, în orașul Buzău”, a mai spus Toma.

Articole similare