joi, 09 iulie 2020

VIDEO | Cadou surpriză pentru Ion Tăbăcaru la împlinirea vârstei de 74 de ani

Seara de marţi, 19 noiembrie, se anunţa una obişnuită pentru fotograful Ion Tăbăcaru. Fost sufleur al Teatrului „G. Ciprian” şi fotograf (acum pensionar), buzoianul aştepta cu apara­tul de fotografiat în mână începerea spectacolului „Eu te cred, dar tu mă minţi”, cu Aurelian Temişan şi Monica Davidescu.

La fel ca cei aproape 200 de spectatori din sală, Tăbăcaru asistă la discursul directorului Gina Chivulescu care invită pe scenă pe preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, pentru o surpriză. Obişnuit să se afle în spatele aparatului de fotografiat şi nu în vizorul obiectivului, omul care şi-a legat viaţa timp de 24 de ani de teatrul din Buzău, avea să constate că surpriza era destinată chiar lui.

Cu ocazia împliniri vârstei de 74 de ani, Ion Tăbăcaru a fost invitat pe scenă pentru a fi premiat de către Consiliul Judeţean, instituţie în subordinea căreia funcţionează Teatrul „G. Ciprian”, cu o diplomă de excelenţă şi un premiu în bani.

„Unul dintre oamenii care, chiar dacă nu se văd, îşi fac meseria bine”

„A fost sufleur, a fost şi este fotograful teatrului buzoian, un artist fotograf cu peste 50 de expoziţii internaţionale în toată lumea. Ion Tăbăcaru face parte dintre oamenii care au făcut ca Teatrul <G. Ciprian> să existe. Premiul acesta este din partea noastră, a Consiliului Judeţean, şi a dumneavoastră, a buzoienilor. Este un premiu simbolic, dar am simţit nevoia să îl oferim pentru că am constatat că uneori nu ştim să ne apreciem oamenii de valoare. Ion Tăbăcaru face parte dintre oamenii care, chiar dacă nu se văd, îşi fac meseria bine”, a spus pe scenă preşedintele Consi­liului Judeţean, Petre Emanoil Neagu.

„Eram un fel de Fraţii Petreuş, doi în unul: sufleur şi fotograf”

„Sunt mulţumit că sunt astăzi aici, sunt mulţumit că mă aflu de 24 de ani în această sală. 14 ani am stat acolo, în spatele cortinei, în colţul sufleurului, dar în acelaşi timp eram şi fotograful teatrului. Eram un fel de Fraţii Petreuş, doi în unul. Iubesc teatrul, iubesc oamenii care iubesc teatrul, iubesc oamenii din teatru şi pe cei care au legătură cu arta în general. Sunt unul dintre puţini fotografi de teatru din ţară care chiar ştiu ce se întâmplă pe această <scândură>. Fotografia de teatru este cu totul altceva faţă de cea de eveniment, de peisaj… şi sunt mândru că sunt singurul buzoian din toate timpurile care a obţinut titlul de artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică. Sunt şi cetăţean de onoare al municipiului şi anul acesta am avut o expoziţie cu ocazia împliniri a 55 de ani de activitate fotografică. Nu am fost fotograf profesionist, am lucrat aproape 30 de ani  într-o societate cu profil metalurgic din Buzău. Sunt mulţumit că astăzi mai sunt apreciaţi şi cei care fac ceva pentru acest oraş. Mul­ţumesc mult”, a spus Ion Tăbăcaru pe scena Teatrului „G. Ciprian”.

loading...
error: Content is protected !!