Motocicliștii vor înlocui tabla de pe acoperiș, vor repara și vărui interioare și exterioarele locuințelor din centrele ORHIDEEA, CAMPIONII, ÎNVINGĂTORII, MAGNOLIA și AZUR

Anul acesta, aten­ția celor peste 300 de motocicliști din cadrul comunității de voluntariat condusă de Cristi Hrubaru se îndreptă către municipiu Râmnicu Sărat. Astfel, Bikers for Humanity România derulează în perioada 29-31 mai un eveniment mobilizator dedicat celor 60 de copii instituționalizați din Rm. Sărat, aflați în grija Direcției pentru Protecția Copilului. Copiii vor beneficia de sprijinul motocicliștilor care și-au propus să înlocuiască tabla pe case, să repare și să văruiască interioare și exterioare, să repare băile, să schimbe mobilierul, să amenajare locuri de joacă și să ofere cadouri.

„Avem în vedere să ajutăm și două aziluri de bătrâni din același oraș”

„Anul acesta, sorții au decis să mergem la Rm. Sărat, județul Buzău. Intenția noastră este să înfrumusețăm, să îmbunătățim viața celor 60 de copii care sunt cazați în cele cinci centre din orașul Rm. Sărat”, a declarat Cristi Hrubaru, cel care a construit, împreună cu bikerii, aproape 100 de case pentru oameni aflați în dificultate.

Toți copii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Rm. Sărat frecventează o formă de învățământ și nu există situații de corigență sau absenteism.

„Va fi un eveniment asemănător cu cel de anul trecut, de la Tulcea. În cel mai scurt timp vom postă un filmuleț, realizat de prietenii de la See True PR, cu ceea ce am văzut la Râmnic. Avem în vedere să ajutăm și două ­azi­luri de bătrâni din același oraș. Cum spuneam, revenim cu amănunte!”, au scris motocicliștii pe rețelele de socializare. Tot aici au anunțat că înscrierile pentru cei care vor să devină voluntari vor avea loc în luna aprilie, pentru ca echipa să fie puternică în luna mai, când motocicliștii au programat acțiunea.

Din clubul Bikers for Humanity fac parte motocicliști din România, membri în cluburi moto sau nu, și prietenii acestora, motocicliști sau nu. Acțiunile Bikers for Humanity au început în toamna anului 2015. Organizația Habitat for Humanity a invitat atunci diferite personalități publice pentru a se alătura echipelor sale de voluntari, în proiectul Big Build de la Bacău. Prin­tre ei se află și omul de radio și televiziune Cristian Hrubaru, cunoscut și pentru pasiunea sa legată de motociclete, el fiind foarte activ în comunitatea moto din România (prezentator al întrunirilor, întâlnit deseori la evenimentele caritabile inițiate de motocicliștii români). Ideea de a aduna laolaltă o mână de motocicliști i-a venit în timp ce punea țiglă pe una din casele ridicate la Big Build 2015.  A fost suficientă o întrebare pe Facebook, ca mai apoi să strângă laolaltă 400 de bikeri voluntari din toate colțurile țării,  pentru ceea ce avea să devină prima ediție Bikers For Humanity. Acesta este începutul unei povești frumoase cu motocicliști, cu oameni minunați cu inimă uriașă.

DISTRIBUIȚI
loading...