marți, 09 martie 2021

VIDEO/Au început lucrările de modernizare a drumului județean ce va permite accesul spre o zonă turistică deosebită a județului Buzău

Marți a fost predat amplasamentul către constructor și au fost demarate oficial lucrările de modernizare a DJ204C – Vintilă – Vodă – Sărulești – Bisoca, proiectul Consiliului Județean Buzău fiind finanțat prin Programul Național de Dezvolatre Locală II.

Președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu a precizat că lucrările vor fi de durată dată fiind complexitatea intervenției, zona fiind una cu probleme din punctul de vedere al stabilității solului.

Aici va fi o lucrare amplă de reabilitare totala a drumului, se vor face consolidări, se vor face viaducte, se vor reabilita toate podurile și, în sfârșit, și acești oameni dosebiți din această zonă, mă refer atât la cei din Vintilă Vodă, cât și la cei din Sărulești-Bisoca, vor avea posibilitatea să circule pe un drum care să fie la nivelul anului 2020”, a precizat Petre Emanoil Neagu.

Vestea bună este că drumul dinspre Poiana Mărului spre Bisoca, pe o porțiune de 2 kilometri, va fi asfaltat în această vară.

În rest, drumul va trece printr-un proces amplu de consolidare.

Contractul pentru reabilitarea și modernizarea DJ 204C pe tronsonul Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca – limită cu județul Vrancea, pe o lungime de 24,5 kilometri, a fost semnat în vara anului trecut, lucrările de execuție vor dura mai bine de 2 ani și jumătate.  În ceea ce privește firmele care și-au adjudecat licitația pentru reabilitarea Drumului Județean 204C, aici este vorba despre o asociere dintre WFA IMPEX SRL (lider de asociere), CDG INDOCONSTRUCT S.R.L., SC EURO PRIM BUILDING SRL și SC EURO CERAD INTERNATIONAL SRL. Valoarea proiectului se ridică la peste 68 de milioane de lei fără TVA., dar specialiștii CJ vor încerca să schimbe sursa de finanțare astfe încât monernizarea drumului să poată fi realizată cu fonduri europene, cu banii economisiți urmând să fie modernizate alte obiective.

La predarea amplasamentului, au fost prezenți și primarii comunelor Vintilă Vodă, Sărulești și Bisoca.

Refacerea drumului va scoate la lumină o zonă turistică a județului Buzău greu accesibilă până acum din cauza drumului pe care nu s-a intervenit de 40 de ani.

loading...
error: Content is protected !!