TVR şi Global Records au lansat, vineri, 21 februarie, cele cinci piese care intră în Selecția Națională Eurovision 2020, organizată pe 1 martie, la Sala Sporturilor din Buzău. Ascultă cele 5 melodii compuse pentru Roxen,reprezentanta României din acest an, de către oameni de muzică care au coloborat cu nume mari din industria internațională, precum Madonna, Ed Sheeran, David Guetta, Nicki Minaj, Wiz Khalifa, Black Eyed Peas, Pitbull, Avicii etc.

Duminică, 1 martie, la Buzău, în cadrul Finalei Naţionale Eurovision 2020, publicul şi Juriul vor alege melodia câștigătoare, care va reprezenta România în mai, la Rotterdam. Juriul Naţional şi publicul, în proporţie egală de 50%, vor vota fiecare dintre momentele artistice propuse în vederea selectării celei mai bune reprezentări a României la Eurovision 2020. În caz de egalitate, publicul este cel care are ultimul cuvânt, voturile sale fiind cele decisive.

1.Roxen – Alcohol you

Piesa „Alcohol You” a fost compusă și produsă de Viky Red, un producător tânăr și foarte talentat, care a mai lucrat cu Mark Stam, AMI și Alina Eremia. Totodată, el este responsabil pentru producția piesei „Ce-ți cântă dragostea”.

Versurile melodiei „Alcohol You” a fost compus de Ionuț Armas și Breyan Isaac. Breyan Isaac este cântăreț, compozitor, producător și pianist american. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu artiști precum David Guetta, Flo Rida, Pitbull, Wiz Khalifa, Nicki Minaj, Charlie Puth, G-Eazy, Waka Flocka Flame, Lecrae. A câștigat un premiu Grammy pentru cel mai bun album reggae, pentru contribuția sa la piesa “Stony Hill”, a lui Damian Marley.

2.Roxen – Storm

De linia melodică și de producția piesei s-a ocupat tot Viky Red. „Storm” a fost scrisă și compusă de Minelli (celebră pentru ”Mariola”), cântăreață, compozitoare și textieră din România, care și-a început cariera artistică în trupa Wassabi, ulterior colaborând cu nume importante din industrie.

3.Roxen – Beautiful Disaster

„Beautiful Disaster” este scrisă și produsă de Alexandru Cotoi, Breyan Isaac și Julie Frost – producători de talie internațională, câștigători de premii Grammy și Golden Globe, care au colaborat cu artiști precum Madonna, Ed Sheeran, David Guetta, Nicki Minaj, Wiz Khalifa, Black Eyed Peas, Pitbull, Avicii și mulți alții.

Fiind un compozitor și producător versatil, Alexandru Cotoi a reușit să ajungă în fruntea topurilor de muzică pop, urban rock și dance, adunând peste 500 de milioane de vizualizări pe YouTube. Colaborarea cu Pitbull, Mohombi și Wisin pentru „Baddest girl in town” i-a adus un binemeritat Grammy pentru „Cel mai bun album de latin rock, urban alternative”.

4.Roxen – Cherry Red

„Cherry Red” a fost compusă de Sebastian Barac, Marcel Botezan, Costel Domințeanu, alături de Theea Miculescu, ce a scris și versurile. Marco & Seba au produs-o împreună cu Costel Domințeanu.

5.Roxen – Colors

„Colors” este scrisă și produsă de Alexandru Cotoi, Breyan Isaac și Julie Frost.

Anul acesta echipa TVR a venit cu o schimbare majoră de regulament al Selecției Naționale Eurovision. Mai exact, a fost aleasă deja vocea care va reprezenta România la Rotterdam, iar în cadrul finalei naționale, cea de la Buzău, va fi aleasă piesa pe care Roxen o va cânta la Rotterdam.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

DISTRIBUIȚI
loading...