Actualitate

VIDEO / Aproape 50 de șoferi, fără permis după ce au trecut pe roșu la „Mangă”

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Buzău, împreună cu cei din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni, au desfășurat, joi dimineață, o acțiune pentru conştientizarea riscului rutier de către participanţii la trafic. În urma acesti acțiuni, 47 de șoferi care nu au respectat culoarea semaforului de la „Mangă” și care au depășit o coloană aflată în așteptare la semafor pe tronsonul de drum menționat s-au ales cu suspendarea permisului de conducere.

În cazul a doi dintre şoferi au fost retrase şi certificatele de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule care nu aveau efectuată inspecţia tehnică periodică. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate pentru aceste abateri este de 20.300 de lei.

Polițiștii rutieri atenționează şoferii asupra necesității respectării cu strictețe a legislației rutiere, atât pentru siguranța proprie, dar și a celorlalți participanți la trafic şi le recomandă:

  • atunci când doresc să tranziteze o intersecţie sau un tronson de drum pe care circulaţia se desfăşoară semaforizat, să respecte semnificaţia culorii semaforului electric. Dacă este evident că nu vor reuşi să se încadreze să treacă pe culoarea verde din cauza coloanei de autovehicule, trebuie să rămână pe loc şi să aştepte, chiar dacă asta presupune rularea încă unui ciclu semaforic; procedând astfel, vor da dovadă de respect în trafic şi vor permite deplasarea în siguranţă a celor care au prioritate de trecere;
  • să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră;
  • să nu oprească autovehiculele în locurile care ar putea afecta fluenţa traficului şi să nu claxoneze inutil.

 

 

Articole similare