vineri, 16 aprilie 2021

VIDEO Altă grupare de traficanți de droguri și de etnobotanice, destructurată la Buzău. De unde se aprovizionau și unde vindeau drogurile

O altă grupare de traficanți de droguri a fost destruturtă astăzi de oameii legii. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 13 percheziții domiciliare, pe raza județului Buzău, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără autorizație.

9 bărbați, unul din Gălbinași și 8 din municipiul Buzău,  vor fi audiați în acest dosar la sediul DIICOT Buzău. Se pare că substanțele erau procurate de către dealerii locali, în principal, de la persoane de pe raza municipiilor Brăila, Galați şi Bucureşti şi oferite către consumatorii de pe raza județului Buzău, preţurile variind în funcţie de tipul și cantitatea de substanţă interzisă: 45-60 lei/gram cannabis, 200-300 de lei/gram (pulbere substanță activă), 10-50 lei/pacheţel cu fragmente vegetale psihoactive. Substanțele eru apoi vândute în Buzău, Gălbinași și Smeeni.

În cauză s-a reținut faptul că mai multe persoane au desfășurat activități de procurare, transport, depozitare, preparare și vânzare de droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Substanțele erau procurate de către dealerii locali, în principal, de la persoane de pe raza municipiilor Brăila, Galați şi Bucureşti şi oferite către consumatorii de pe raza județului Buzău, preţurile variind în funcţie de tipul și cantitatea de substanţă interzisă: 45-60 lei/gram canabis, 200-300 de lei/gram (pulbere substanță activă), 10-50 lei/pacheţel cu fragmente vegetale psihoactive.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate diferite cantități de materie vegetală și pulbere de culoare albă, despre care există suspiciunea că ar fi substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive„, precizează DIICOT.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 9 persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Ploiești și IJJ Buzău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...