Sport

Victorie scăpată printre degete

HC Buzău, remiză în deplasare cu Bacăul

HC Buzău a remizat, în week-end, cu  vecina de clasament „Știința” Bacău, 24 la 24. După un început de meci ezitant, Lupii au potolit iureșul gazdelor, reușind să egaleze cu nouă minute înainte de pauză și să preia conducerea pe finalul primului mitan. HC intra la cabine în avantaj, 13 la 11.

A doua repriză a început tot cu Buzăul în control, trupa lui Armanu desprinzându-se la trei goluri avantaj,  15 la 12, după reușita lui Glendza, din minutul 35. HC a jucat excelent în apărare, conservând un ecart constant de două-trei goluri și se părea că în sfârșit vor obține o victorie în campionat, după o lungă perioadă nefastă. N-a fost așa. Băcăuanii au revenit în ultimele zece minute de joc, egalând la 24 în minutul  58.

Ultimele secvențe ale meciului au fost dramatice. Glendza a ratat un șapte metri cu 24 de secunde înainte de buzzer. Se putea și mai rău pentru Buzău, băcăuanii având ocazia ultimului atac, din fericire nefructificat. La final, 24 la 24, iar Lupii rămân pe 9, cu 26 de puncte, la egalitate cu Vaslui, echipa de pe 10.

HC va disputa etapa 25 pe teren propriu, joi, 20 aprilie 2023, începând cu ora 15.45, împotriva formației AHC Potaissa Turda.

Articole similare