Sport

Victorie pe filieră sud-americană!

Gloria Buzău – Dinamo Bucureşti 2-1 (1-1)

Gloriei i-a revenit zâmbetul pe buze după victoria obţinută duminică, în Crâng, cu Dinamo, în etapa a 7-a a eşalonului secund. Evoluţiile modeste din ultimul timp, cu două înfrângeri la rând în deplasare, la Miercurea Ciuc şi la Iaşi şi o remiză, acasă, cu Slatina îi aruncaseră pe buzoieni în afara locurilor de play-off şi îi puseseră pe fotbalişti şi pe antrenorul Cristi Pustai sub o mare presiune. Astfel, cu Dinamo, sau ce a mai rămas din „haită”, victoria era absolut obligatorie.

Numai că meciul a început rău pentru Gloria! Dinamo a deschis scorul încă din al doilea minut al jocului, după pe Deniz Giafer a trimis în plasă cornerul executat de Bani. Din fericire, echipa buzoiană nu s-a clătinat şi s-a aruncat în atac, portarul advers, Dujmovic, facând adevărate minuni, dar învins, până la urmă, de execuţia uruguayanului Ariel Lopez, cu un balon plasat la colţul scurt (24). La poarta cealaltă, Vali Lazăr şi Neluţ Roşu au ratat singuri cu Stoian şi s-a terminat 1-1 la capătul celor 45 de minute. Repriza secundă a început într-un ritm la fel de alert. Dinamo putea reveni în avantaj, dar Borduşanu a tras pe lângă poartă (46), în timp ce voleul lui Blejdea a fost blocat excelent de Patriche. Neicuţescu a avut şi el ocazia de a marca împotriva fostei sale echipe, dar şutul său la colţul lung a fost respins în corner de Dujmovic. “Haita” a lăsat însă descoperită o breşă în defensivă, de care argentinianul Pablo Gaitan a profitat la maxim şi l-a învins pe Dujmovic cu o lovitură imparabilă de cap (79). Victorie cu 2-1 pentru Gloria, care a urcat pe locul 7, cu 13 puncte, în timp ce Dinamo a rămas în subsolul clasamentului, cu doar 6 puncte după 7 etape.

După această etapă a 7-a, Liga a 2-a s-a întrerupt pentru a face loc meciurilor echipelor naţionale. Campionatul se va relua în jurul datei de 1 octombrie, cu etapa a 8-a, cu un meci extrem de accesibil pentru buzoieni, pe terenul Unirii Constanţa.

 

Articole similare