Sport

Victoria asigură liniştea

CSM Bacău – HC Buzău, azi, de la 18.00

Două etape au mai rămas din actualul campionat al Ligii Naţionale de handbal masculin, iar HC Buzău nu a scăpat încă de emoţiile barajului. Acestea însă pot fi risipite complet în această seară, cu o victorie la Bacău, în meciul din penultima etapă a stagiunii.

Pentru evitarea celui de-al doilea loc la barajul pentru menţinerea în Liga Naţională – unul a fost „rezervat” din timp chiar de adversara de astăzi a băieţilor lui Pero Milosevic – au rămas să se bată echipa buzoiană şi Politehnica Timişoara, despărţite în acest moment de patru puncte. Matematic, HC Buzău mai are nevoie de o victorie în aceste ultime două runde, care poate veni fie diseară, la Bacău, fie miercurea viitoare, la Sala Sporturilor, cu CSM Vaslui, în ultima etapă.

La rândul ei, Poli Timişoara mai are de jucat, astăzi, pe terenul ultimei clasate, CSM Alexandria, şi probabil nu va rata victoria, apoi pe teren propriu cu Dobrogea Sud Constanţa, formaţie aflată în lupta pentru podiumul Ligii Naţionale.

Echipa secundă, prima la turneul final al Diviziei A, play-off-ul tineretului

Echipa secundă de la HC Buzău a obţinut trei victorii din tot atâtea partide la turneul final al Diviziei A, play-off-ul tineretului, care s-a desfăşurat la Sânnicolau Mare, în perioada 6-8 mai. Formaţia pregătită de Bogdan Constantin a învins cu 34-27 pe Politehnica Iaşi, cu 39-26 pe Minaur 2 Baia Mare şi, în ultimul meci, cu 32-24, gazda turneului, Unirea Sânnicolau Mare, care a terminat pe locul secund.

Liga Naţională – Etapa a 25-a:

 • CSM Alexandria – Politehnica Timişoara
 • Minaur Baia Mare – Potaissa Turda
 • Dobrogea Sud Constanţa – Universitatea Cluj
 • CSM Vaslui – CSM Bucureşti
 • CSM Bacău – HC Buzău
 • Dinamo Bucureşti – Steaua Bucureşti
 • CSM Focşani – CSU Suceava

Clasament

 1. DINAMO – 64 p.
 2. Steaua – 56 p.
 3. Turda – 55 p.
 4. Constanţa – 54 p.
 5. Baia Mare – 52 p.
 6. CSM Focşani – 38 p.
 7. CSU Suceava – 30 p.
 8. CSM Bucureşti – 30 p.
 9. CSM Vaslui – 28 p
 10. HC Buzău – 26 p.
 11. Timişoara – 22 p.
 12. CSM Bacău – 17 p.
 13. U Cluj – 9 p.
 14. Alexandria – 8 p

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare