Administrație

Viceprimarul Apostu: Molozul nu se „plantează” pe câmp

Decizia neinspirată a unui buzoian de a arunca molozul pe câmp l-a lăsat și fără căruță, și cu banii luați. Poliția Locală a intervenit și i-a aplicat omului o amendă serioasă, confiscându-i și atelajul folosit pentru a transporta molozul. Viceprimarul Ionuț Apostu a declarat că astfel de deșeuri, provenite din demolări, se transportă la centrul de reciclare, nu se „plantează” la întâmplare pe câmp.

„Așa numitul «moloz» rezultat din demolări nu trebuie «plantat» pe câmp primăvara, ci dus la un centru de reciclare! Nu ne mai facem bine dacă nu înțelegem câteva norme elementare de curățenie și civilizație!  P.S. Căruța a fost confiscată, iar proprietarul a rămas cu calul și o pagubă în portofel după sancțiunea aplicată de Poliția Locală”, a scris viceprimarul buzoian, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit RER Sud, pentru ridicarea deșeurilor provenind din construcții, demolări, amenajări interioare sau exterioare, locatarii trebuie să facă o solicitare către societatea de salubrizare cu cel puțin 24 ore înainte, iar în ziua stabilită aceștia să scoată sacii în fața blocului. Cantitățile mici se depozitează în saci de rafie personalizați, care se pot obține de la sediul RER Sud, a căror valoare, 9,35 lei, intră în prețul serviciului de colectare. Pentru deșeurile în cantități mari sau cele amestecate, societatea de salubrizarea poate pune la dispoziție containere de trei, patru, șapte sau 20 metri cubi.

Deșeurile voluminoase (mobilier, echipamente electrice și electronice, parchet, saltele, căzi, covoare etc.), se pot duce gratuit, cu transport propriu la stația de sortare a RER Sud, de lângă depozitul de deșeuri nepericuloase, sat Stâncești, comuna Vadu Pașii. Condiția este ca persoanele care predau aceste deșeuri să aibă contract cu societatea de salubrizare. Depozitarea deșeurilor în alte locuri este ilegală și se sancționează cu amendă între 10.000-20.000 lei, potrivit OUG 92/2021.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker