Actualitate

Vicepreședintele Consiliului Județean Felix Rache și-a tras Taraf Etno

Schimbări de acționariat la posturile de televi­ziune Etno și Taraf. Cele două stații TV vor avea același acționar majoritar: SC Planning Media SRL, firmă deținută de Felix Rache (50%) și de soția sa, Janina-Nectara Constantin (50%), scrie paginademedia.ro.

De asemenea, acționa­riatul celor două posturi TV a suferit modificări și în ceea ce îi privește pe ceilalți acționari, membri ai familiei Prigoană. A ieșit Silvius Prigoană, fiul cel mic al omului de afaceri, însă a revenit  Honorius Prigoa­nă, fiul cel mare, cel care renunțase la acțiuni în anul 2016.

Consiliul Național al Audiovizualului a votat în unanimitate schimbarea acționariatelor de la Etno și Taraf, care arată acum în felul următor: Etno TV – Planning Media SRL (50%), Honorius Prigoană (40%) și Rareș Gărduș (10%); Taraf TV – SC Planning Media SRL (50%), Honorius Prigoană (40%) și Rareș Gărduș (10%).

Din schema de acționa­riat a Etno TV a ieșit Silvius Prigoană, cel care deținea 80% din Etno Folclor Media SRL, iar din cea a Taraf TV au ieșit Silvius Prigoană (avea 60%), Dumitru Mihalache (avea 10%) și Gheorghe Minea (avea 10%).

„După cum știți cu toții, industria muzicală a fost afectată de pandemie, posturile muzicale în ultimii zece ani de zile au fost, încet dar sigur, depășite de platformele online în materie de difuzare de videoclipuri. Am încercat să facem emisiuni, industria a supraviețuit special ca urmare a evenimentelor de diverse dimensiuni, de la cele familiale la concertele mari. Odată cu situația pandemică și cu blocarea evenimentelor timp de un an de zile, am ajuns într-o situație mai delicată. Ca să ne pregătim o ieșire din această situație, am cooptat în societate noi acționari. Mă rog, Silvius a fost înlocuit de Honorius, în sensul în care Honorius își dorește să găsească o soluție de a produce noi emisiuni, noi formate de emisiune. În timp, nu imediat. Ne dorim să cooptăm acest partener (firma lui Felix Rache și a soției sale, n.r.), acesta venind în special în partea de vânzări, de noi formate de televiziune pe care încercăm să le producem în timp, astfel încât să ne putem poziționa când se va termina această pandemie, să putem să reve­nim acolo unde am fost  înainte cu câțiva ani. Încercăm să creem produse pentru Etno și Taraf și să facem lucruri care să devină o sursă de interes pentru telespectatorii și utilizatorii care au cam plecat către platformele online de genul YouTube”, a spus Rareș Gărduș, unul dintre acționarii Etno TV și Taraf TV, în ședința Consiliului Național al Audiovizualului

Râmniceanul Felix Ra­che a fost ziarist de presă scrisă și de televiziune. El a lucrat la ,,Jurnalul Națio­nal” (redactor-șef adjunct), ,,Evenimentul Zilei”, ,,Aca­demia Cațavencu”, Realitatea TV și Antena 3. El a fost consilier de comunicare în guvernul condus de Mihai Tudose, iar apoi s-a ocupat de același domeniu în PRO România, partidul fondat și condus de Victor Ponta. A fost vicepreșe­dinte național al acestei formațiuni și a condus organizația județeană Buzău a PRO România. A fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean, în urma protocolului electoral semnat cu Partidul Social Demo­crat la alegerile locale din septembrie 2020.

Soția sa, Janina Nectara Constantin, tot râmni­ceancă, este unul dintre cei mai bine cotați bloggeri („Fashion avec Passion“) de modă din lume, colaborând cu cele mai mari nume din industria modei, precum Christian Lacroix, Karl Lagerfeld sau Giorgio Armani, ea fiind prima româncă solicitată să scrie pentru revista „Vogue“.

Articole similare