Sport

Vicecampioana Norvegiei, obstacol pentru Gloria în drumul către grupele EHF European League

Ghinion pentru handbalistele Gloriei în turul 3 preliminar al EHF European League! Sorții nu au fost deloc generoși cu echipa buzoiană la tragerea care a avut loc ieri, la prânz, la sediul EHF de la Viena. Pentru un loc în grupele competiției, Gloria urmează să se dueleze cu vicecampioana Norvegiei, Stor­hamar! Partidele vor avea loc pe 13/14, respectiv 20/21 noiembrie, manșa retur fiind programată la Buzău. Rămâne de văzut cum se va prezenta situația epidemiologică la momentul acela, Norvegia fiind una din țările cu restricții severe. Ultima echipă din România care a întâlnit formația nordică a fost Minaur Baia Mare, sezonul trecut, în grupele competiției. Atunci, într-o dublă manșă jucată pe teren propriu, Minaur a învins-o de tot atâtea ori pe Storhamar, 33-29 și 40-27, încheind grupa pe locul 3. Pentru Gloria, va fi a doua prezență consecutivă în EHF, după experiența de anul trecut când buzoiencele au fost eliminate în turul 2 de franțuzoaicele de la Nantes, echipă ce avea să câștige competiția.

Gloria și Vâlcea, în turul 3, Cisnădie, din turul 2

Handbalul românesc atacă a doua competiție valorică europeană la nivel de club cu patru echipe. Minaur Baia Mare, ocupanta locului 2 la finalul ultimei stagiuni, este calificată direct în grupe, unde va evolua din ianuarie anul viitor. SCM Rm. Vâlcea și Gloria Buzău, locurile 3 și 4, intră în cursă din turul 3 preliminar, în timp ce Mă­gura Cisnădie, a cincea clasată sezonul trecut, este deținătoarea unui wild card EHF și va evolua din turul 2 preliminar.

Turul 2 preliminar (16-17 și 23-24 octombrie): Banik Most (Cehia) – Măgura Cisnădie; returul se va juca la Cisnădie.

Turul 3 preliminar (13-14 și 20-21 noiembrie): 

  • Storhamar (Norvegia) – Gloria Buzău
  • Debrecen (Ungaria) – Banik / Cisnădie
  • SCM Rm. Vâlcea – Bera Bera (Spania) / Issy (Franța)

Returul la Buzău, Cisnădie și Paris.

Cantonament la Cheile Grădiștei

Handbalistele Gloriei și-au aflat adversara pe care vor trebui să o depă­șească pentru calificarea în grupele EHF European League la Cheile Grădiștei, acolo unde se află în cantonament, începând de luni, timp de 10 zile.

Noul antrenor principal, Aurelian Roșca, are la dispoziție următoarele jucătoare: Ana Maria Mîrcă Olariu, Alexandra Subțirică, Ana Maria Simion, Andreea Rotaru, Diana Munteanu, Claudia Condurache, Raluca Petruș, Patricia Moraru, Marija Petrović, Alina Ilie, Beatrice Abigail Vălean – extremă stânga (CSM Galați), Alina Czeczi – extremă stânga (Dunărea Brăila), Mădă­lina Zamfirescu – centru (Dunărea Brăila), Bianca Harabagiu-Tiron – inter stânga (Dunărea Brăila), Natallia Vasileuskaya – inter dreapta (Gloria Bistrița), Andra Moroianu – extremă dreapta (Gloria Bistrița) și Ana Maria Savu – inter dreapta (SCM Craiova). Nu au putut face deplasarea în stagiul de pregătire de la Cheile Grădiștei Carmen Stoleru, Marija Shteriova și Marta Batinović (portar – SCM Rm. Vâlcea), care sunt accidentate, și Ljubica Nene­zić (portar – Dunărea Brăila), care se află la Tokyo, la Jocurile Olimpice, alături de echipa Muntenegrului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!