Actualitate

Vești bune pentru Spitalul Municipal Rm. Sărat

O sumă importantă îi va reveni Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, după ce Primăria a semnat, cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, contractul de finanțare nerambursabilă a proiectului pentru reabilitarea și modernizarea instalațiilor electrice și a instalațiilor de ventilare, tratare și purificare a aerului pentru Spitalul Municipal. Acestea vor contribui la îmbunătățirea și creșterea securității la incendiu în structurile care utilizează fluide medicale pentru desfășurarea actului medical și din structurile mari consumatoare de energie electrică, după cum scrie gazetaramniceana.ro.

Proiectul „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale, Axa Prioritară (AP 9) – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de virusul Covid-19 – Reabilitarea și modernizarea instalațiilor electrice și a instalațiilor de ventilare, tratare și purificare a aerului pentru spitalul municipal”, vizează achiziția și montajul centralei de detecție,
semnalizare incendiu și detecție oxigen, inclusiv realizarea  instalațiilor aferente și evaluarea deficiențelor infrastructurii existente, achiziții montaj și lucrări de intervenție  la infrastructura electrică de ventilare și tratare a aerului, precum și la infrastructura de fluide medicale, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție Covid-19 și pentru gestionarea situației de urgență provocată de criza Covid-19 la nivelul unității sanitare, mai transmite aceeași sursă.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 9.685.767,47 lei, iar perioada de implementare planificată este între 1 Decembrie 2021 – 31 Decembrie  2023, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. Proiectul este cofinanțat din Fondul  European de Dezvoltare Regionala „REACT EU”, prin  Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

În perioada pandemiei, timp de un an de zile, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat a tratat doar pacienții cu Covid-19, carantinați ca urmare a infectării cu virusul Sars-Cov-2. După ce autoritățile au hotărât ca unitatea sanitară să fie deschisă pentru toți pacienții, aici au continuat să fie tratați bolnavii infectați cu Sars-Cov-2, cărora le-au fost rezervate 65 de paturi și alte cinci pentru secția ATI. Pentru a fi evitat pericolul infectării celorlalți pacienți, în secțiile spitalului au fost amenajate circuite separate.

Articole similare