Actualitate

Vești bune pentru pensionari. Casa de Pensii a primit primele 96 de bilete de tratament

Casa Judeţeană de Pensii Buzău aduce la cunostinţa beneficiarilor sistemului public de asigurări sociale, asiguraţi și pensionari că se reia activitatea de tratament balnear. Buzăul a primit 96 de locuri dintre care 4 în Stațiunea Covasna, la Hotel Dacia, pentru tratament cardio-vascular, 10 în stațiunea Amara și  alte 82  în stațiunea Sărata Monteoru , pentru tratament al afecțiunilor reumatismale.

 „Din cauza perioadei scurte de timp cuprinsă intre data alocării acestor bilete și data de începere a seriei, persoanele care doresc sa beneficieze de un bilet de tratament in seria nr.9/2020, cu dată de incepere in zilele 24,26,27,28 şi 29 iunie 2020, se pot adresa direct Casei Judeţene de Pensii Buzău.

Biletul de tratament se eliberează pe baza cererii tip şi a recomandării medicului de familie, cu prezentarea actului de identitate.

În funcţie de categoria din care face parte solicitantul, acordarea biletului de tratament poate fi cu plata unei contribuţii (asigurati şi pensionari ai sistemului public de pensii) sau gratuit (beneficiari ai unor legi speciale- persoane incadrate in grad de handicap, veterani de război, persoane persecutate din motive etnice sau politice)”, se arată în comunicatul Casei de Pensii Buzău.

Ce precizări are Casa de pensii  în legătură cu măsurile de prevenire a infectării cu Covid 19

Pe fondul combaterii răspândirii infectării cu noul coronavirus, condiţiile de desfăşurare a activităţii de tratament balnear precum şi măsurile pe care prestatorii acestor servicii trebuie aplice sunt stabilite prin Ordinul ministrului sanatăţii nr.1078/12 iunie 2020.

Potrivit măsurii stabilite la punctul nr.9 al acestui act normativ, “Este contraindicată efectuarea procedurilor de aerosoloterapie si hidrotermoterapie în spaţiu închis”.

Fac obiectul acestor restricţii urmatoarele proceduri: băile galvanice; cure externe cu ape; aerosoli şi inhalaţii;băile în cadă sau în bazin;inhaloterapia;

În această situaţie, înaintea achitării şi ridicării biletului, recomandăm cu insistenţă ca solicitantul să contacteze unitatea prestatoare de servicii balneare şi să se informeze asupra procedurilor medicale disponibile, situaţia fiind diferită de la o unitate la alta, în funcţie de caracteristicile individuale ale locaţiei în care îşi desfăşoară activitatea.

Ulterior, în cunoştinţă de cauză, solicitantului îi aparţine optiunea de a ridica sau nu respectivul bilet de tratament balnear.

Insistăm asupra necesităţii informării anterioare, deoarece potrivit prevederilor punctelor F1 şi F2 din Ordinului  nr.347/05.02.2020 al Presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice Bucuresti, anularea biletului eliberat si restituirea contribuţiei achitate se efectuează doar în cazuri justificate precum motive familiale- deces, situaţii juridice neprevăute-, calamităţi naturale, urgenţe medicale sau contraindicaţii medicale ale tratamentului oferit de respectivul hotelier.

Care sunt datele de contact ale prestatorilor de servicii balneare

Datele de contact ale prestatorilor de servicii balneare menţionaţi anterior sunt urmatoarele:

-Sărata Monteoru – Hotel Ceres- telefon 0238/751.076, 0238/751.073, e-mail: hotelceresmonteoru”yahoo.com;

– Amara – Hotel Ialomiţa- telefon 0243/266.259, 0243/266.260, 0243/266.165, e-mail: office@hotelialomita;

– Covasna – Hotel Dacia- telefon 0267/340.407, 0267/341.915, 0724391752, e-mail: sctbrmcovasna@yahoo.com

În vederea reluării prestării serviciilor de tratament balnear şi a prevenirii răspândirii coronavirusului Covid 19, în cadrul acestor unităţi au fost întreprinse măsuri de:

– reparaţii, curăţenie, igienizare şi dezinfecţie a tuturor facilităţilor hoteliere;

– stabilire a unor circuite funcţionale, instruirea personalului, elaborarea unui plan privind respectarea măsurilor de igienă şi de dezinfecţie riguroasă a spaţiilor după încheierea procedurilor medicale, precum şi cea zilnică a blocurilor alimentare şi a spaţiilor de cazare.

În funcţie de informaţiile primite din partea forului superior, Casa Naţională de Pensii Publice Bucureşti, afisarea locurilor disponibile pentru seriile următoare va fi realizată pe site-ul instituţiei, www.cjpbuzau.ro, la sectiunea “Bilete de tratament”.

Articole similare