Administrație

Vești bune pentru locuitorii comunei Săgeata

Societatea de transport public Trans Bus a anunțat că traseul din afara orașului se va extinde până în comuna Săgeata, urmând ca autobuzele acesteia să își înceapă activitatea de la 1 iulie.

Primarul comunei Săgeata, Sorin Tănase, a fost cel care a făcut anunțul oficial al extinderii traseului Trans Bus și în comuna pe care o conduce. Acesta a spus că aderarea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Buzău-Mărăcineni a fost pasul necesar pentru ca acest proiect, avut în vedere încă din urmă cu doi ani, să fie pus la punct, în beneficiul localnicilor. „A fost semnată aderarea la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni, organism care gestionează serviciul de transport efectuat de operatorul Trans Bus. Este cel mai important pas pentru modernizarea transportului public în localitatea noastră și este încununarea unor eforturi și acțiuni începute în urmă cu mai bine de un an. Imi doresc și eu, ca și navetiștii din Săgeata, dar și restul locuitorilor comunei, condiții moderne de transport.  Începând cu data de 1 iulie, autobuzele Trans Bus vor ajunge și la Săgeata”, a declarat Sorin Tănase, primarul comunei Săgeata.

Aceasta nu este, însă, singura veste bună, iar un alt proiect vizează racordarea la rețeaua de gaze, lucru destul de la îndemână, dat fiind că o conductă Trans Gaz traversează comuna. De altfel, UAT Săgeata este printre localitățile de top din județul Buzău, care au depus cele mai multe proiecte pentru accesarea fondurilor din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în total, șase. „Da, am primit 21 de milioane de lei pentru rețeaua locală de gaze. Proiectul depus de Primăria Săgeata a fost aprobat. Urmează să lansăm licitația pentru desemnarea constructorului, anul viitor vor începe lucrările. Vom avea la Săgeata condiții de oraș. Pot spune că după atâția ani de așteptare, acum, va răsări soarele și pe strada noastră”, a confirmat primarul comunei Săgeata.

Articole similare