Sport

Vedetă din naționala maghiară, la Buzău

Nikolett Papp a semnat cu Gloria

Gloria se mișcă bine pe piața transferurilor, cea mai recentă achiziție confirmată fiind una dintre titularele naționalei Ungariei, Nikolett Papp. Inter drept, Nikolett acoperă un post deficitar în ultimul timp la Buzău, mai ales după ce Alina Ilie s-a accidentat. Calitățile fizice sunt atuul principal al sportivei maghiare. 1,82 centimetri și o motricitate ieșită din comun, având în vedere gabaritul acesteia.

Papp are 28 de ani și este o prezență constantă în naționala Ungariei, fâcându-și debutul în septembrie 2018 sub culorile tricolorului roșu-alb-verde, într-o partidă cu Montenegru. Între timp, viitoarea echipieră a Gloriei a bifat 26 de prezențe, marcând 30 de goluri.Handbalista maghiară a evoluat între 2014 și 2018 la Gyor, după care s-a transferat la ERD, fostă câștigătoare a Cupei EHF. Din 2020 evoluează la Siofok, acolo unde este coechipieră cu Hawa N’Diaye, o altă sportivă care va apăra din sezonul viitor culorile Gloriei. Se pare că gruparea maghiară se confruntă cu dificultăți financiare acute, întrucât nu mai puțin de 17 sportive vor părăsi pe Siofok, la finalul sezonului. Moment oportun pentru Gloria, în a „racola” două dintre cele mai bune handbaliste de la SKC.

Cu Gloria, Papp a semnat pe o perioadă de doi ani. Este al nouălea transfer perfectat de Buzău, după Ana Mărăreanu, Tea Pijevic, Raluca Nicolae, Tamara Pal, Daria Bucur, Bibiana Stefanikova, Hawa N’Diaye și Aleksandra Zimny.

Nikolett este căsătorită cu fotbalistul Mate Papp, fost la Vodeoton și Sopron, actualmente la Dunaujvaros.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker