Sport

Vâlcea vine la meciul cu Gloria cu un nou antrenor

SCM Rm. Vâlcea şi-a schimbat antrenorul înaintea meciului cu Gloria, de sâmbătă, de la Sala Sporturilor, din a treia etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin. Clubul vâlcean a renunţat la acordul cu Goran Kurtes şi l-a instalat pe banca tehnică pe norve­gia­nul Bent Dahl, antrenorul secund al echipei naţionale a României.

„Am ales Vâlcea pentru că este o şansă unică, Vâlcea fiind un club de top, cu performanţe istorice. Din această pri­vinţă, mi-a fost foarte uşor să accept când SCM Râmnicu Vâlcea a venit cu această propunere. De asemenea, echipa joacă un handbal bun, practică un stil ­mo­dern, dar îmi doresc foarte mult să-mi imprim propria filosofie în jocul echipei. Sper ca împreună să revenim la cerinţele aşteptate de toată lumea şi, pe termen lung, îmi doresc să fim în topul competiţiei interne”, a declarat Bent Dahl pentru pagina de Facebook a clubului vâlcean.

Bent Dahl şi-a început cariera ca analist al naţionalei ­fe­minine a Norvegiei, în 1999, fiind şi antrenor al loturilor naţionale de juniori între 1999 şi 2008. A mai antrenat la Oppsal, Kongsberg, dar şi la echipa maghiară Siofok. Cu Goran Kurtes pe bancă, Rm. Vâlcea nu a avut un start de sezon prea bun, fiind eliminată de Gloria în sferturile Cupei României, iar în campionat a disputat două jocuri: 29-29 cu SCM Craiova şi 28-22 cu CSM Deva. Dahl va debuta oficial ca antrenor al oltencelor sâmbătă, în super-meciul Gloria – SCM Vâlcea, programat de la ora 11.00, la Sala Sporturilor şi în direct pe TVR 2.

Articole similare