Sport

Câştigurile unui meci ca un antrenament oficial. Metalul, gânduri de play-off

Runda precedentă a adus cea mai categorică victorie pentru Metalul în meciurile oficiale, de la revenirea în Liga a 3-a, în urmă cu patru sezoane. Sâmbăta trecută, într-o partidă fără istoric, echipa buzoiană a învins-o pe sinteticul din Crâng cu 8-1 pe Sportul Chiscani, formaţia brăileană care închide seria a 2-a a celui de-al treilea eşalon, fără niciun punct. La final, nimeni din tabăra Me­talului n-a supraevaluat victoria.

Totuşi, dincolo de cele trei puncte şi de un antrenament oficial cu pu­blic, au fost şi câteva câşti­guri, eviden­ţiate după joc de antre­norul Vali Stan. ,,Am jucat contra unei echipe foarte slabe, modeste – şi nu vreau să jignesc pe nimeni, dar chiar şi aşa noi am jucat bine. Am mai întâlnit echipe slabe, în alţi ani, ce-i drept, şi n-am reuşit să facem un joc bun, să ne creăm şi atâtea ocazii şi să înscriem şi atâtea goluri. Acum este îmbucurător că, pe lângă golurile marcate, am avut şi multe ocazii şi n-am dat şansa adversarului să ajungă des la poarta noastră. Un adversar slab, pe care nu trebuie să-l luăm altfel decât ca pe un adversar de antrenament şi să ne pregătim pentru adversarii care sunt cu adevărat puternici (…) De aceea au şi fost patru schimbări la pauză. Am încercat să-l menajez pe Vasilică Mihăeş, care a jucat toate meciurile amicale şi oficiale, inclusiv cele de Cupă, şi l-am introdus pe Ştefan Nedelcu, care vine după o accidentare, după o perioadă lungă de inacti­vitate şi de recuperare. Apoi am vrut să-l vedem şi pe fundaşul stânga pe care noi l-am luat de U Cluj, pe Edi Szabo, l-am introdus şi pe Atomei 45 de minute, pentru că venea după un meci cu probleme fizice şi l-am menajat la antrenamente şi i-am dat o repriză ca şi tonus, am vrut să-l văd pe Clătinici 90 de minute şi nu a făcut-o rău, chiar dacă a fost împotriva unui adversar slab. Pe Costi Petre, atacantul, l-am lăsat 90 de minute pentru că el vine după o perioadă pe care a avut-o la Dunărea Călăraşi în care nu a evoluat atât de mult şi se cunoaşte, pentru că nu mai are încrederea necesară, mai ales pentru un ­atacant, care trebuie să ­finalizeze. Pe Răzvan Popescu, cu care vorbisem şi îi spusesem că sunt unele meciuri în care o să apere 90 de minute, cum a fost şi acesta şi care, uşor-uşor, trebuie să prindă încredere”, a declarat Vali Stan pentru OPINIA.

Mâine, de la ora 17.00, în prologul etapei a 5-a, Metalul o va întâlni în deplasare pe Aerostar Bacău, formaţie retrogradată din Liga a 2-a. ,,Trebuie să arătăm că, dacă ne dorim să terminăm în primele patru şi cu şanse de a termina după play-off pe primele două locuri, nu trebuie să pierdem ba, mai mult, trebuie să câştigăm”, a mai spus antrenorul Metalului. După patru etape, echipa buzoiană ocupă locul 3 în seria a 2-a, la egalitate de puncte cu Oţelul Galaţi, locul 2, şi la doar un singur punct în spatele liderului Sporting Lieşti.

Articole similare